NOVA USLUGA / Ministarstvo pravosuđa šalje podsjetnike: Provjerite sutra svoje pretince u sustavu e-građani!

Image
Foto: RTL

Servis će biti pokrenut danas, obavijesti u osobni korisnički pretinac šalju se tijekom noći

9.5.2019.
16:13
RTL
VOYO logo

Svima koji imaju neplaćene prekršajne kazne, a nalaze se u sustavu e-građani Ministarstvo pravosuđa poslat će podsjetnik kako bi podmirili dug i izbjegli zakonske posljedice.

"Servis će biti pokrenut danas, slanje obavijesti u osobni korisnički pretinac ide tijekom noći tako da će prvi korisnici vidjeti obavijesti sutra ujutro", ističu u Ministarstvu pravosuđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećaju da se Prekršajna evidencija vodi za sve osobe kojima je pravomoćnom odlukom prekršajnog suda ili drugog prekršajnog tijela izrečena neka od propisanih prekršajnopravnih sankcija. Registar neplaćenih kazni sastavni je dio Prekršajne evidencije i vodi se za osobe koje u roku, propisanom na temelju odluke o prekršaju, nisu uplatile pravomoćno izrečenu kaznu.

Podaci se u Registar neplaćenih kazni iz Prekršajne evidencije upisuju automatski protekom roka za plaćanje kazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova mogućnost slanja obavijesti o upisu u Registar neplaćenih kazni putem sustava e-građani podsjetnik je svima koji su zaboravili uplatiti kaznu kako ne bi imali posljedica koje proizlaze iz zakona, kažu u Ministarstvu.

Dodaju da će obavijest sadržavati osnovne podatke o pravomoćnoj odluci o prekršaju, broj i datum odluke, iznos kazne te podatke za plaćanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo