ŽELE U CENTAR / Ministarstvo turizma seli: iz Kockice žele otići u skuplji prostor

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Iz Ministarstva navode kako je razlog preseljenja oslobađanja prostora za Ministarstvo prometa koje je također smješteno u Kockici

25.5.2017.
10:01
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Ministar turizma Gari Cappelli planira preseljenje Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice u eksluzivne prostore na Marulićevom trgu u centru Zagreba, neslužbeno doznaje N1.

Capelli je uputio zahtjev Ministarstvu držane imovine da mu se odobri preseljenje, a potrebna je i suglasnost Ministarstva financija koje bi mu trebalo osigurati sredstva za skupe prostore. Ministarstvo trenutno besplatno koristi prostore u Kockici na Prisavlju, a novi prostor od 4 tisuće kvadrata plaćao bi se nekoliko milijuna kuna godišnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska turistička zajednica sada posjeduje vlastiti prostor u centru grada, koji bi trebala napustiti i ući u iznajmljeni prostor na Marulićevom trgu. Navodno je plan ministra, koji je ujedno i predsjednik HTZ-a, da HTZ iznajmi svoj vlastiti prostor, kako bi prihodima od najma plaćala dio prostora na Marulićevom trgu.

Ministarstvo turizma potvrdilo je informacije za N1, a navode kako je razlog preseljenja oslobađanja prostora za Ministarstvo prometa koje je također smješteno u Kockici. Kako piše 24 sata, Cappelli možda i dobije nove prostore, ali sigurno neće dobiti po cijeni koja je veća od 14 eura po četvornom metru jer bi to bilo preskupo za državu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo državne imovine kojem je Cappelli poslao zahtjev pregovara za drugi prostor u centru grada, a radi se o prostorijama PBZ-a u samom centru Zagreba koji je bivši ministar regionalnog razvoja Branko Grčić zakupio po cijeni većoj od 12 eura po kvadratu, pa je država za to izdvajala oko 450.000 kuna mjesečno. 

Ugovor je raskinut, a ministarstvo regionalnog razvoja je otišlo u nove prostore po skoro upola nižoj cijeni. Ministarstvo imovine sada pregovara ako bi PBZ dao znatno nižu cijenu od one koje je ugovorio Grčić. Ako dođe do realizacije dogovora, Cappelli bi mogao dobiti nove prostore u kojima bi se nalazio HTZ i još jedna institucija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo