SLUČAJ ZGROZIO I PREMIJERA / Ministrica Murganić krenula za Zadar: 'Želim se osobno uvjeriti da nije bilo propusta u sustavu'

Image
Foto: Pixell

Stravičan slučaj s Paga gdje je otac bacio s balkona svoje troje malodobne djece potresao je Hrvatsku

28.2.2019.
10:20
Pixell
VOYO logo

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić kazala je da hitno putuje u Zadar kako bi se osobno uvjerila je li bilo propusta u sustavu vezano uz slučaj obitelji s Paga, kazala je novinarima nakon sjednice Vlade. 

"Ovo je prestrašan događaj, četvero djece u isto vrijeme, da bih mogla ostati ovdje u Zagrebu mirna'', istaknula je Murganić: ''Prevažno je da ne bih otišla dolje, vidjeti prije svega djecu i vidjeti što smo učinili ili nismo učinili i što moramo učiniti. Stručni inspekcijski nadzor je krenuo pa ćemo imati sveobuhvatnu sliku". 

Ministrica je i uoči sjednice Vlade komentirala stravičan slučaj u gradu Pagu gdje je otac s prvog kata obiteljske kuće bacio četvero djece u dobi od 3, 5, 7 i 8 godina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pokušavamo dobiti sve informacije, najvažnije je sada zdravstveno stanje djece. Zgranuti smo, užasno mi je žao djece, ne mogu vjerovati da se to može dogoditi djeci. Oni su na Pag došli s područja virotvitičkog Centra za socijalnu skrb, prema prvom kontaktu nije bilo naznaka o agresivnosti od strane oca. Otac je imao konfliktne odnose s kćerkom iz prvog braka, ne znam sad kojeg supružnika, zbog čega je Centar imao nadzor nad obitelji. Pozabavit ćemo se ovim strašnim slučajem, dat ćemo informacije koliko smijemo i koliko možemo. Poslat ćemo hitan inspekcijski nadzor" kazala je Murganić.

Izvidi u tijeku

Na slučaj se osvrnuo i premijer Plenković na početku sjednice Vlade: ""Ministri Božinović, Kujundžić i ministrica Murganić u kontaku smo s institucijama u Zadru. Svi smo zgroženi ovim monstruoznim činom. Izvid je u tijeku od strane policije. Liječnička skrb se djeci pruža u Zadru. Očekujemo daljnje vijesti o svemu ovome, doslovno potreseni ovakvim činom koji se do sada, barem ja ne pamtim, nije dogodio", poručio je predsjednik Vlade", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo