uhićen bivši ministar / Ministrica Vučković o Tolušiću: 'Javio se na četiri natječaja, dva su mu odbijena.' Govorila je i o pritiscima

Image
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Tolušića i djelatnika tijela državne uprave sumnjiči se za malverzacije s poticajima

7.7.2022.
12:47
Davorin Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Ministri su nakon sjednice Vlade komentirali uhićenje bivšeg ministra Tomislava Tolušića. Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je kazala da se Tolušićev OPG javio na četiri natječaja. Dobio je oko 2,5 milijuna kuna na prvom natječaju na koji se javio, na kojem nije bilo rangiranja. Dva natječaja su mu odbijena, a jedan još nije okončan.

Na pitanje o istrazi protiv Tolušića, kazala je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"„Koliko sam primijetila, spominju se dva natječaja. U prvom je slučaju riječ o natječaju iz tzv. vinske omotnice na kojem je prihvaćen projekt financiranja vinarije, a u drugom slučaju radi se o o natječaju za sadnju vinograda koji se financira iz programa ruralnog razvoja, ali tamo nije prošao”.

Image
odvezen na ispitivanje /

Tolušić pokušao prevariti Agenciju i dobiti dva milijuna kuna? Otkriveno ime i druge osobe koja je uhićena

Image
odvezen na ispitivanje /

Tolušić pokušao prevariti Agenciju i dobiti dva milijuna kuna? Otkriveno ime i druge osobe koja je uhićena

Kazala je da je u protekle dvije, tri godine razgovarala i s bivšim ministrom Tolušićem. Dodala je da se u svom mandatu susretala s pritiscima, ali nije ih povezala s ovim slučajem. Nakon odluke o odbijanju projekta, odgovorila je da nije imala kontakt s Tolušićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li doživjela bilo kakve oblike pritiska od strane bivšeg ministra, odgovorila je da nije imala kontakt nakon donošenja odluke o odbijanju projekta na natječaju iz programa ruralnog razvoja.

"Mi svi možemo nešto osjetiti kao pritisak ili ne. Moje je, ako mi se učini da nešto nije pravilno, da kontaktiram službena tijela, počevši od onih u Ministarstvu poljoprivrede”, kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazala je i kako je točna informacija da je uhićen i djelatnik Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede na području Virovitičko-podravske županije.

Ministar Oleg Butković pozvao se na to da je Tolušić osumnjičen za kriminal nakon što je otišao s mjesta ministra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije mi drago. Poštujemo presumpciju nevinosti, ima i on pravo reći nešto o tome", nakon sjednice Vlade komentirao je slučaj ministar prometa Oleg Butković. Dodao je da se slučaj odnosi na vrijeme kad Tolušić više nije bio ministar.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo