Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Miroslav Šeparović dobio parnicu: profesor prava optužen zbog klevete predsjednika Ustavnog suda

Protiv profesora prava Vjekoslava Miličića donesena je nepravomoćna presuda zbog klevetanja predsjednika ustavnog suda Miroslava Šeparovića.

Image
Vijesti.hr/ 27.12.2016. u 18:28
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Umirovljeni profesor prava Vjekoslav Miličić proglašen je krivim zbog klevetanja predsjednika ustavnog suda Miroslava Šeparovića kojeg je u svojoj knjizi "Ćudoređe i deontologija znanstvenog rada" prozvao plagijatorom doktorskog rada.

Kako piše Jutarnji list, Miličić je osuđen na novčanu kaznu 14.500 kuna i mora objaviti presudu u medijima ako je potvrdi viši sud. 

Radi se o nepravomoćnoj presudi koju je donijela sutkinja Općinskog kaznenog suda u Zagrebu Jasna Zoretić Rendulić. Sutkinja je naložila Miličiću da mora platiti dvije tisuće kuna paušalnih troškova te da on mora Šeparoviću nadoknaditi njegove troškove. 

Ako se Miličić ogluši na plaćanje novčane kazne koja je namijenjena državnom proračunu, ona će se naplatiti putem ovrhe, a ako se ona ne bude mogla naplatiti postoji opcija rada za opće dobro. Ako rad za opće dobro neće moći biti realiziran, Miličiću prijeti zatvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Tijekom postupka je utvrđeno da su izostale fusnote na koje se tužitelj u doktorskoj disertaciji pozvao. U ovom slučaju riječ je o kleveti jer je knjiga postala dostupna većem broju ljudi i bila je prezentirana na promociji. Oko knjige stvorila se ogromna medijska hajka te je tužitelju Miroslavu Šeparoviću nanesena šteta te povrijeđena čast i ugled. 

Obrana optuženog bila je kontradiktorna. Prvo je rečeno da se iza inicijala M.Š. krije Mihovil Škarica, onda da je riječ o identitetu privatnog tužitelja čiji je identitet skriven iza inicijala radi njegove kćeri, pa onda da je prilikom fotokopiranja ispao jedan dio sa stranice. I na sve, obrana se više bavila sa mnom nego što se koncentrirala na samu obranu", rekla je sutkinja Zoretić Rendulić.

Upravo se čita

Vijesti.hr/ 27.12.2016. u 18:28
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
U KRITIČNOM SU STANJU

RTL doznaje: Uklanjaju se tornjevi katedrale u Zagrebu, vjernici bi se trebali vratiti u nju iduće ljeto

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba