nezadovoljan sustavom obrane / Mještanin napao ministra jer mu je kuća izgorjela: 'Nije bilo vode, nije bilo ničeg, čime ćemo obraniti?!'

Image
Foto: Facebook/Državna uprava za zaštitu i spašavanje - DUZS

Krstičević je gospodinu kazao kako bi volio da mu je kuća obranjena te da će se sustav popraviti

26.9.2018.
11:55
Facebook/Državna uprava za zaštitu i spašavanje - DUZS
VOYO logo

Stanovnik Pelješca Miro Duvnjak u susretu sa zapovjednicima i ministrom obrane Damirom Krstičevićem izrazio je nezadovoljstvo sustavom obrane od požara jer njegova kuća u naselju Stankovići nije obranjena od vatrene stihije. 

"Nije bilo ljudi. Bilo je ljudi, ali nedovoljno. Svi su bili koncentrirani na drugom dijelu. Tu kod nas nije bilo vode, nije bilo ničeg, čime ćemo obraniti?! Bila je evakuacija, četiri čovjeka su tu bila zbog evakuacije, povukli su se zbog opasnosti, ali nitko nije preuzeo da obrani", kazao je Miro Duvnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše 24sata, Krstičević je Duvnjaku kazao kako bi volio da mu je kuća obranjena te da će se sustav popraviti. 

"Šteta je otprilike 50.000 eura. Ja ovdje živim. U tom trenutku nisam bio tu, policija mi nije dala doći. Bila su četiri radnika koja rade za moju firmu, nisu uspjeli ništa napraviti. Živim tu, gdje ću živjeti", kazao je Duvnjak. 

Drugi stanovnik iz mjesta Stankovići u susretu s ministrom i novinarima istaknuo je da je za požar kriv dalekovod. "Imamo primjedbe, nismo imali pristup hidrantima. Problem je u tome što se dalekovodi ne održavaju, ja sam radio tamo pa znam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba regulirati dalekovode, to je vjerojatno izazvalo požar", izjavio je jedan od mještana koji je sudjelovao u gašenju požara i obranio kuću. "Svaka čast vatrogascima, bili su tu cijelu noć, dali su sve od sebe", istaknuo je, piše 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo