vratit će se ljeto? / Mnogi su hladnije vrijeme jedva dočekali: 'Na tridesetice možemo zaboraviti do početka rujna'

Da je jesen pred vratima vidi se i po pripremama zimnice. Oni najvrjedniji već su počeli s poslom

23.8.2021.
19:00
VOYO logo

Prošla je Velika Gospa, a nakon polovine kolovoza mnogima i godišnji odmor. Većini je to na podsvjesnoj razini znak da je ljeto završilo. A pokazalo je to danas i vrijeme.
Završile su nesnosne vrućine, ove godine dva dana kasnije od prosjeka jer 21. kolovoza je najčešće dan kada se u Zagrebu temperatura naglo spusti. 

Ovo je Split danas u 13 sati. 32 stupnja celzijusa. A ovo je Zagreb u isto vrijeme i u njemu temperatura od samo 20 stupnjeva. Mnogi su promjenu vremena jedva dočekali. Neki su zadovoljni, neki ne.

Da su ljetne radosti završile da se naslutiti po mnogo čemu. Mnogi su na sebe danas prvi put nakon nekoliko mjeseci obukli topliju odjeću i obuli zatvorene cipele.

 Da je jesen pred vratima vidi se i po pripremama zimnice. Oni najvrjedniji već su počeli s poslom.

 Iz sivog zagrebačkog neba kakvo smo snimili u 13 sati malo kasnije se pljusnula je kiša i temperaturu još spustila na, prošlih tjedana nezamislivih- 18 stupnjeva.

 Neke je promjena vremena dočekala nespremne. Drugi se, pak, nadaju- ovo je samo dan-dva, vratit će se ljeto.

Željka Pogačić, meteorologinja RTL-a: "Na tridesetice možemo zaboraviti barem do početka rujna. Bit će još nakon toga lijepih , toplih, ugodnih dana međutim, ovakve nesnosne vrućine se ne očekuju".

 Ali se zato na kopnu očekuju jutarnje temperature od svega 10-tak stupnjeva. No, hoće li Dalmacija i dalje ostati ovako okupana suncem?

Dalmaciju očekuje prekid ovih nesnosnih vrućina, neke umjerenije, blaže temperature idućih desetak dana. Uz to, stići će i dugo očekivana kiša.

 Kiša turiste vjerojatno neće razveseliti, ali hoće masline i maslinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo