hdz: 'to je čisti populizam!' / MOST-ovci daju sve od sebe da dužnosnicima ne porastu plaće, no zakonskog prijedloga još nema

Dok se čeka petak i glasovanje o cijelom paketu porezne reforme, MOST i dalje uvjerava da će napraviti sve da njima i ostalim dužnosnicima plaće ne porastu

30.11.2016.
19:07
VOYO logo

Ministar financija već danima u Saboru brani poreznu reformu, a na udaru kritika najčešće je reforma poreza na dohodak.

“Zaista je bilo dramatično, ja sam gledao kolegu Arsena Bauka, on se uplašio da su to njegovi novci, nije mu bilo lako”, otkrio je potpredsjednik Sabora Gordan Jandroković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Višu plaću od sljedeće bi godine trebali dobiti gotovo svi, pa i državni dužnosnici, no MOST i dalje najavljuje zakon kojim će to onemogućiti. Partneri iz HDZ-a to nazivaju populizmom.

"Sigurno da to nije populistički potez, to je nešto što samo mi zagovarali od početka. To kaže i premijer. Premijer ima pravo isto na svoje mišljenje", Maro Kristić, saborski zastupnik MOST-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mostu za hitnu proceduru treba 15 ruku. Uz njihovih 14, to će sada dobiti s bivšim SDP-ovcem.

"Ja ću potpisati taj zahtjev, to bi napravio i da sam ostao u klubu SDP-a, smatram to moralnim i odgovornim činom", Tomislav Žagar, nezavisni zastupnik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, MOST-ov potpredsjednik Vlade Ivan Kovačić otvoreno kaže da ne zna koliko će se uštedjeti zamrzavanjem plaća, RTL doznaje da je riječ o nekoliko milijuna kuna, a građani su - podijeljeni.

Na potporu SDP-a MOST ne može računati. Uz to zakon još nije ni pripremljen, a Ustavom propisana stanka zasjedanja počinje za dva tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo