prijedlog u saboru / MOST traži da se Komšića proglasi personom non grata u Hrvatskoj. 'On je antihrvatski član Predsjedništva'

Image
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

'Bošnjačkim izbornim inženjeringom Komšić uzurpira mjesto hrvatskog člana predsjedništva po četvrti put', navode u Mostu

3.10.2022.
12:17
Armin Durgut/PIXSELL
VOYO logo

Klub zastupnika Mosta zatražit će da se Željka Komšića, bosansko-hercegovačkog političara, proglasi personom non grata u Hrvatskoj. Kako su objavili na Twitteru, u saborsku proceduru upućuju zaključak kojim se obvezuju Vlada i Ministarstvo vanjskih poslova da Željka Komšića proglase "personom non grata". Razlog? Bošnjačkim izbornim inženjeringom Komšić uzurpira mjesto hrvatskog člana predsjedništva po četvrti put, priopćili su iz te stranke.

"Mnogi su to zazivali i najavljivali, ali vrijeme je da se to konačno i pokrene", poručuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inicijativu je još sinoć najavio saborski zastupnik u Klubu Mosta Nino Raspudić, koji je izjavio da bi najpreciznije bilo reći da je Komšić antihrvatski član Predsjedništva BiH i da ga je davno trebalo proglasiti personom non grata u Hrvatskoj.

Zaključak je potpisao Božo Petrov, predsjednik stranke Most i predsjednik kluba zastupnika Mosta u Hrvatskom saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sukladno članku 10. Ustava RH, ovim zaključkom se obvezuje Vlada RH da u Republici Hrvatskoj proglasi nepoželjnim Željka Komšića zbog sustavnog uzurpiranja prava Hrvata u Bosni i Hercegovina na način da aktivno sudjeluje u izbornom inženjeringu, s kojim se nelegitimno postavlja na položaj predstavnika hrvatskog naroda pomoću glasova drugog naroda u Bosni i Hercegovini. Vladu RH se podsjeća kako je Republika Hrvatska jedan od jamaca Daytonskog mirovnog ugovora, te stoga ima dodatnu obavezu skrbiti o pravima Hrvata u Bosni i Hercegovini koja su zajamčena istim ugovorom”, stoji u zaključku Kluba Mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
izbori u bih /

Komšić preuzeo vodstvo, nakon 84,75 posto prebrojanih glasova vodi ispred HDZ-ove Borjane Krišto

Image
izbori u bih /

Komšić preuzeo vodstvo, nakon 84,75 posto prebrojanih glasova vodi ispred HDZ-ove Borjane Krišto

Željko Komšić iz Demokratske fronte uspio je, po dosadašnjim rezultatima, izboriti još jedan, četvrti mandat u Predsjedništvu BiH kandidirajući se kao Hrvat. Po dosad prebrojanim glasovima na skoro 85 posto biračkih mjesta Komšić je ponovo pobijedio kandidatkinju HDZ BiH Borjanu Krišto zahvaljujući glasovima koje je dobio u sredinama s bošnjačkom većinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo