'parapolitičko tijelo' / Mostovci o Stožeru: 'U većini zemalja o mjerama odlučuje vlada, Capak i ostali trpe politički reket'

Image
Foto: RTL

Prozvali su i predsjednika Vlade za skrivanje opreme

30.7.2020.
11:00
RTL
VOYO logo

Predzadnji dan djelovanja Sabora prije stanke, odnosno, godišnjeg odmora, Mostovci su komentirali premijera, predsjednika i djelovanje Stožera, kao i cijelu situaciju s koronavirusom. 

"Krunoslav Capak dao je alibi Plenkoviću za saborsku većinu, svojim potezima ne zaustavljaju širenje virusa i posljedica na gospodarstvo. Vatrogasne mjere za bolnice koje su u dugovima. U tom korona svijetu su i onkološki bolesnici, korisnici palijativne skrbi  i domova dok čekaju novi propust politički podobnih ravnatelja", rekao je Božo Petrov, čelnik Mosta na konferenciji za novinare. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petrov se ne slaže s idejom Stožera: "U većini zemalja Stožer ne postoji. Dovoljna je vlada ili parlament. Stožer je postao parapolitičko tijelo. Ne znam po kojoj će osnovi naređivati ili financijski kažnjavati, srozava se ugled epidemiološke struke."

Ivan Bekavac, liječnik po struci, iz Mostova Savjeta također je komentirao situaciju s koronavirusom: "Za nas u Mostu Covid je ozbiljna bolest. Svi odgovorni moraju biti suglasni oko potreba".

Zahvalio se medicinskom osoblju, ali i istaknuo kako Capak i ostatak Stožera trpi politički reket. "Želimo se založiti za građane i pacijente, ali i za naše djelatnike koji trpe pritisak politike", rekao je i prozvao predsjednika Vlade koji je ponovio kako se skrivala oprema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prepucavanje dvaju predsjednika

Božo Petrov komentirao je i izjave Andreja Plenkovića vezane uz Most:

"Nezamisliva reakcija. Sliči na osnovnu školu i vrtić. Vjerujem da se ne može nositi s tim da Most ne pristaje na političku trgovinu. Svjestan je da ćemo četiri godine predlagati dobre zakone. Nije vrijeme za nadigravanje i nadmetanje. Ljudi ne znaju hoće li im ostati radna mjesta, hoće li moći plaćati kredite - to su problemi o kojima treba u Saboru". 

Image
Plenković vs. Milanović /

Dečki s dva brda dovikuju se mjesecima - donosimo vam priču o jednom prekrasnom prijateljstvu: 'Oni sad ne mogu natrag'

Image
Plenković vs. Milanović /

Dečki s dva brda dovikuju se mjesecima - donosimo vam priču o jednom prekrasnom prijateljstvu: 'Oni sad ne mogu natrag'

Podsjetimo, jučer je predsjednik Vlade oštro komentirao Mostovce rekavši da su - plačljivci. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatski građani nisu izabrali SDP, ni ove iz Mosta koji stalno vrijeđaju druge, a neki su to radili i prije kao kolumnisti pa nismo ništa mogli reći, a sad će dobiti odgovor svaki put pa neka plaču. Veseli me da vidim kako plaču! On the record - ovi iz Mosta su najveći plačljivci, ne znaju ništa, vrijeđaju, plaču i licemjerni su."

Petrov se kratko osvrnuo na nadmetanje Plenkovića i predsjednika Milanovića oko Oluje i dolaska u Knin: "Da ne gledam kalendar, znam da je Oluja, Vukovar ili nešto takvo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo