Mali i veliki junaci / Na Dječjoj onkologiji radi već 23 godine: 'Uvijek je puno kolača kad neko dijete ozdravi.' Opisala zrelost curice (4)

Image
Foto: RTL

Uoči javljanja uživo, jedan mali Josip poželio je pozdraviti svog liječnika. I tko smo mi s RTL-a da mu odbijemo? Objasnio je kakav je to poseban liječnik

15.2.2022.
21:00
RTL
VOYO logo

S odjela Dječje onkologije u Zagrebu uživo se u RTL Danas javio Boris Mišević. Zašto? Zato što je Dan djece oboljele od malignih bolesti. Cilj obilježavanja ovog dana je podizanje svijesti o ovim bolestima i o tome s čime se bore djeca i njihove obitelji.

Razgovarao je s medicinskom sestrom koja na ovom odjelu radi već 23 godine, s Vernesom Hadžić. Rekla je da je dan prošao tako što su obitelji dolazile obilježiti ga. Zatim je vrlo kratko opisala odjel:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kapacitet je 28 kreveta. Imamo izvrsne uvjete, podršku našoj djeci. Cijeli tim je uključen, od naših izvrsnih liječnika, do radnih terapeuta, fizioterapeuta, psihološke podrške."

"Uvjeti su ne samo prostorno divni, nego općenito", kazala je u hodniku, ukrašenom po mjeri najmanjih, onih koji se tu liječe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njen posao je, svima je jasno, emocionalno jako zahtjevan. A, kakav je osjećaj kad dijete odavde ode sasvim zdravo?

"To su predivne situacije. Kada je gotova kemoterapija, tu je redovito, ma uvijek, jako puno kolača, smijeha veselja. Svima nam vjetar u leđa da kada nam pacijenti dođu na redovite kontrole, nakon što ih ne vidite nekoliko godina, pa vam pokažu slike svoje obitelji, pa vas zovu redovito za blagdan, šalju vam čestitke", kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaprepasti je, kazala je, kako su odgovorni ti mali pacijenti, navela je kao primjer iskustvo djevojčice...

"Prošli tjedan kad smo vadili uzorak krvi iz vene djevojčici od nepune četiri godine, epruvete su sve pripremljene, igla unutra, tu je žuta, tu je ljubičasta epruveta, a ona me pita: 'Teta, za ne trebamo ovaj put plavu? A dijete nema četiri godine'...", kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči javljanja uživo, jedan mali Josip poželio je pozdraviti svog liječnika. I tko smo mi s RTL-a da mu odbijemo? Objasnio je kakav je to poseban liječnik da je to zaželio, a nije zaboravio niti medicinske sestre...

Pogledajte kako je to išlo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo