ušao na teritorij rh / Na granici s BiH uhićen je Drago Tadić, kojem se trebalo suditi u odsutnosti zbog afere Osijek Koteks

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Njegov odvjetnik Zdravko Dumančić tvrdi da je Tadić sam krenuo iz BiH prema Hrvatskoj i to kako bi mogao biti prisutan na početku suđenja

30.9.2020.
15:43
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Poduzetnik Drago Tadić kojem se trebalo suditi u odsutnosti zbog afere Osijek Koteks, uhićen je na granici, objavio je danas Županijski sud u Osijeku.

Osječki poduzetnik uhićen je na graničnom prijelazu između BiH i Republike Hrvatske, u trenutku kada je ušao na teritorij RH. Tadić je uhićen temeljem tjeralice raspisane nakon što mu je određen istražni zatvor jer se nije pojavljivao na sudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše Index njegov odvjetnik Zdravko Dumančić tvrdi da je Tadić sam krenuo iz BiH prema Hrvatskoj i to kako bi mogao biti prisutan na početku suđenja. S obzirom na to da je dosad bio u BiH, na snazi mu je istražni zatvor zbog čega se sada nalazi u zatvoru u Osijeku, a bio je prisutan na raspravi koja je održana.

Kazneno djelo zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju

Protiv Tadića je podignuta optužnica kojom ga se tereti da je tvrtku Osijek Koteks oštetio za više od 15,7 milijuna kuna. Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku tereti Tadića i 74-godišnjaka iz Austrije da su 24. rujna 2009. počinili kazneno djelo zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tadić je tada bio predsjednik Uprave, Austrijanac predsjednik Nadzornog odbora, a treća osoba iz Zadra direktor trgovačkog društva. Prema dogovoru, htjeli su pribaviti korist zadarskoj tvrtki u kojoj su imali udjele.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo