'Ovdje se branila Hrvatska' / FOTO 'Na našoj muci neka ne zarađuju tuđinci!' Sisački obrtnici prosvjeduju zbog angažmana vanjskih tvrtki

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

"Ovdje se branila Hrvatska, ako bude trebalo branit će se ponovno," poručili su prosvjednici koji su na ulice izvezli kamione, bagere, prikolice...

22.5.2021.
13:00
Nikola Cutuk/PIXSELL
VOYO logo

Sisački i petrinjski obrtnici, građevinarci prosvjedovali su jer se za rušenje objekata oštećenih u potresima angažiraju, kako tvrde, tvrtke izvan ovog područja. 

U prosvjednoj vožnji građevinskim vozilima i mehanizacijom ulicama Siska, a potom i Petrinje, građevinski su obrtnici i poduzetnici mirno prosvjedovali zbog nemogućnosti da se uključe u rušenje i čišćenje u potresu oštećenih objekata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosvjednici su ustvrdili da, i prilikom svog prvog okupljanja i upornih zahtjeva jedinicama lokalne samouprave da im se dodjele građevinski poslovi, uz rijetke izuzetke, uglavnom nisu dobivali odgovore.

Podsjetili su da je u postupku obnove Stožer za otklanjanje posljedica potresa ovlastio upravo općine i gradove, kojima su dodijeljena i interventna sredstva, za odabir izvođača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građevinare, kojih je oko 600 na području županije, posebno smeta što ne mogu dobiti poslove u Sisku i Petrinji, gdje je i najviše oštećenih objekata, već iz izvode građevinari iz drugih krajeva Hrvatske.

Na vozila su stavili transparente na kojima su, među ostalim, bile i poruke - "Ovdje se branila Hrvatska, ako bude trebalo branit će se ponovo", "Volontirali smo, a sada kada se zarađuje novac, želimo ga i mi zaraditi", "Mi samo želimo raditi", "Ostali smo bez svega, dajte nam pravo da radimo", "U županiji ima mjesta za sve, a ne samo za njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga, sisački građevinari krenuli su gradskim ulicama, pa prema Petrinji, gdje su im se, na mjestu potpuno srušene zgrade Udruženja obrtnika Petrinje, priključili i tamošnji građevinari.

Predsjednik Područne obrtničke komore Adolf Cvanciger, te predsjednica Udruženja obrtnika Siska Ivanka Čačić i predsjednik Udruženja obrtnika Petrinje, Gline i Topuskog Stjepan Panežić, obrtnici i poduzetnici građevinari najavili su da neće odustati od svoje namjere da izbore pravo sudjelovanja u rušenju i čišćenju objekata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image

'Ostali smo bez svega, dajte nam da radimo!' Obrtnici i građevinari prosvjedovali na Baniji

Image

'Ostali smo bez svega, dajte nam da radimo!' Obrtnici i građevinari prosvjedovali na Baniji

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike