'točno znam što sam potpisao' / Na pitanje 'je li vam neugodno?' Petrov odgovorio: 'Nije, ja nisam ušao u koaliciju! S Mostom se ne može trgovati'

Na pitanje novinara je li mu neugodno zbog koalicije u koju je ušao, Petrov je odgovorio kako mu nije neugodno jer točno zna što je potpisao.

25.1.2016.
14:38
VOYO logo

Potpredsjednik Vlade Božo Petrov danas je obilazio sva ministarstva Mosta, a u ZG Toweru je dao izjavu za medije, komentirajući navodnu krađu glasova, primopredaju u ministarstvu branitelja i druge teme.

"Iskreno nisam upoznat s primopredajom u ministarstvu branitelja, radio sam od jutra. Ako je ljudima drago da je minsitar branitelja njihov čovjek, onda je to odlično, onda su riješili problem", izjavio je Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovio je kako je već jasno iskazao svoj stav o registru izdajnika i da je to nešto što se ne bi trebalo odobriti.

"Mislim da je potrebno usuglasiti se, ne vjerujem da će druga strana htjeti pošto poto, dovodeći u pitanje apsolutno cijelu suradnju, na bilo koji način inzistirati", izjavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinara je li mu neugodno zbog koalicije u koju je ušao, odgovorio je kako mu nije neugodno jer točno zna što je potpisao.

"Točno znam što na što se odnosi riječ koalicija u hrvatskoj političkoj povijesti. Ja nisam ušao u koaliciju, jasne su stavke reformskog sporazuma. U hrvatskoj političkoj povijesti koalicija je oznaka za političku trgovinu. Mi smo svim postupcima, od izbora do danas dokazali da nismo niti na prodaju i zato nismo potpisali koaliciju nego sporazum", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako postoji sumnja u bilo što, zna se koji je redosljed.  Prvo se uputi prijava pa to nadležne institucije ispitaju. Ne znam je li Karamarko to ranije govorio pa je sada izašlo glasnije, ali mislim da nakon primopredaje oni sada žele istaknuti što se ranije događalo", komentirao je Petrov Karamarkove indicije o krađi glasova.

"Iza svih ministara koji su došli od strane Mosta stoje jasna djelovanja. Nitko od onih se neće htjeti igrati, oni znaju što trebaju napraviti, a ako se slučajno to ne dogodi, oni su spremni preuzeti odgovornost", dodaje Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je i kako mu je mnogo lakše odrađivati posao nego mu je bilo pregovarati dva i pol mjeseca. "Ja sam žudio za danom kada ću početi odrađivati svoj posao, takav sam".

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo