hoćemo li izgubiti turiste? / Načelnik ljut zbog visokih cijena: 'Žalosno je da kroasan u Zagrebu košta triput manje nego na Murteru'

Image
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

Pozvao je ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića da posjeti Murter i ondje malo priča o razvoju

15.7.2019.
7:31
Duško Jaramaz/Pixsell
VOYO logo

Načelnik Općine Murter-Kornati Toni Turčinov vidno je ljut zbog cijena na otoku koje tijekom ljeta lete u nebote smatra da bi ih trebali spustiti. Također, pozvao je ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića da posjeti Murter i ondje malo priča o razvoju, baš kako je nedavno pričao u Vodicama.

''Žalosno je da kad dođe sezona cijene u svim dućanima skoče za 40 posto. Konzum,Tommy, Studenac,Mlinar, i svi ostali.
Žalosno je da jedan kroasan dođe u Zagrebu 3 puta manje nego u Murteru.. 
Pa da ipak ova država brine o ruralnim područjima, i provodi takvu politiku (pogotovo o otocima) ali to smo vidjeli na više primjera ( demografija).
Volio bi da ministar Tolušić posjeti Murter pa da malo počne o ruralnom razvoju i razvoju otoka pričati kako je pričao u Vodicama prije dva mjeseca.
Gospodo zastupnici, da li se vi kad zapitate kako je živjeti na otoku i u kojem smjeru idemo? Nažalost, Ustavom je zabranjeno da se mi kao lokalna samouprava miješamo, tkz. tržišna sloboda", napisao je Turčinov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U telefonskom razgovoru za ŠibenikIN istaknuo je da Murter bilježi 1 posto više dolazaka, a to nije relevantno kad je otok primjer loše strane hrvatskog turizma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Gledam ovu situaciju iz dana u dan. Odeš kupiti marendu, izađeš iz trgovine, potrošio si 500 kuna, a ništa nisi kupio. Croissant u centru Murtera u pekarnici košta 8 i pol kuna, a u istoj pekarnici u Zagrebu košta 3 kune. Kad govorimo o turizmu i o tome da je Hrvatska skupa destinacija, razumijem ljude s apartmanima jer im je sve skupo'', kazao je Turčinov dodavši kako treba pronaći optimlan odnos cijene i kvalitete.

''Izgubit ćemo turiste ako ovako nastavimo'', kaže nam načelnik izrazivši zabrinutost za ljude koji žele na brzinu zaraditi od turizma, podignu cijene za koje ne nude dobru uslugu ili proizvod pa grintaju jer turisti ne troše novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo