MARKO GRUBELIĆ / Načelniku Tribunja ugrožen život? 'Prerezali su mi kočnice na autu, a pretpostavljam i zbog čega'

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Pretpostavljam da smo nekim osobama koje su uvidjele da naš obraz nema cijenu i da situacije želimo i rješavamo isključivo na pošten i transparentan način to smeta

24.5.2018.
17:10
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Načelnik Tribunja Marko Grubelić objavio je na svojem Facebook profilu kako mu je netko prerezao kočnice na službenom automobilu. U svojoj objavi obratio se i počinitelju tog djela.

Na Facebooku je ispričao kako je cijeli slučaj prijavio policiji, ali i kako pretpostavlja da je to napravio netko tko je uvidio da njegov obraz nema cijenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovu Facebook objavu prenosimo u cijelosti:

"S noći s utorka na srijedu prerezane su mi kočnice na službenom automobilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada sam krenuo automobilom s parkinga kraj kuće u kojoj živim, upalila su se upozorenja i uspio sam stati uz pomoć ručne kočnice. Nadao sam se da je samo kvar na kočnicama, međutim iz servisa su mi javili da je netko skalpelom otkinuo kočnice prednjeg pogona.

Zar netko tko je kidao kočnice nije razmišljao o tome da postoji mogućnost da neko dijete, majka, otac, baka, djed može izaći na ulicu i da ja u momentu neću moći zakočiti i da je velika vjerojatnost tragedije? Zar je netko tko je kidao kočnice nije razmišljao o tome da i ja imam obitelj?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga sam obavijestio policiju, te otišao u policijsku postaju u Vodicama i podignuo kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja. Ne pišem ovo da bi od sebe radio žrtvu, već da bi naglasio s koliko se stresnih situacija susreću načelnici/e i gradonačelnici/e. Puno je posla kojeg treba napraviti i puno je posla koji se već do sada napravio.

Zaista ne znam zašto sam osobno bio cilj ovakvog kaznenog djela. Sav posao koji radim, zajedno sa suradnicima, radimo pošteno i u najboljim namjerama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pretpostavljam da smo nekim osobama koje su uvidjele da naš obraz nema cijenu i da situacije želimo i rješavamo isključivo na pošten i transparentan način to smeta. Očito smo stali na „prave žuljeve“. Očito je ovo i dokaz da radimo dobar posao za širu društvenu zajednicu. Ni u kojem slučaju ne mislim posustati u ovom poslu kojeg obavljam, tako da jedina šteta koja se napravila u ovom slučaju jest ona na kočnicama.

Počinitelju (i eventualnom naručitelju) ovog kaznenog djela želim sve najbolje u životu s nadom da će mu nekad proraditi savjest te da će u konačnici izaći na pravi životni put", poručio je načelnik Tribunja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fotograf i snimatelj Pixsella bio je u Tribunju, gdje je uzeo kratku izjavu načelnika Tribunja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dan prije sam parkirao auto na livadu pokraj kuće, tamo gdje uvijek parkiram, sutra ujutro sam sjeo u auto, ubacio u rikverc i izašao na cestu. Valjda je još bilo tog ulja u kočnicama, pa sam mogao stati, a onda kada sam krenuo prema naprijed mi se pojavilo, počelo je pištat da je nešto s kočnicama. Stisnuo sam da zakočim, naravno nisam uspio, pa sam digao ručnu i uspio sam stati.

Nije bio problem jer sam vozio 5.10 km/h, pa nije bilo problem stati. Ništa, zvao sam servis službu koja je odvela auto na servis. Servis je javio da je potencijalna mogućnost da je tako nešto, nadao sam se da to neće biti slučaj, ali eto, javili su iz servisa da je", ispričao je načelnik Tribunja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo

Još iz rubrike