Splitsko-makarska / Nadbiskupija se ispričala zbog ponašanja don Josipa Delaša: 'Ograđujemo se od njegovih izjava i stavova'

Svima su zaželjeli blagoslovljen, sretan i miran Uskrs i ispričali se novinarki Dalmatinskog portala

12.4.2020.
15:12
VOYO logo

Splitsko-makarska nadbiskupija ogradila se u nedjelju od ponašanja, izjava i stavova svećenika don Josipa Delaša koji je jutros unatoč zabrani zbog epidemije održao uskrsnu misu u župnoj crkvi sv. Leopolda Bogdana Mandića na Sirobuji tijekom koje su napadnuti novinari koji su samo radili svoj posao. 

"Još jednom izražavamo žaljenje i želimo se ispričati za ponašanje našeg svećenika don Josipa Delaša. Ograđujemo se od njegovih izjava i stavova. Sigurno da i jutrošnji nemili događaj nimalo ne pridonosi kršćanskoj proslavi Uskrsa - Krista koji svojim učenicima i svima nama donosi svoj mir. Želimo samo kazati da je Nadbiskupija iznijela svoj stav o ovoj temi u priopćenju Zbora savjetnika dijecezanskog biskupa od 7. travnja 2020.", navodi se u priopćenju Splitsko-makarske nadbiskupije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svima su zaželjeli blagoslovljen, sretan i miran Uskrs i ispričali se novinarki Dalmatinskog portala i "svima onima koje je taj don Josipov nastup sablaznio".

Novinarka Dalmatinskog portala Živana Šušak Živković napadnuta je jutros u crkvi na Sirobuji u kojoj je unatoč zabrani zbog epidemije, i na Uskrs kao i na Cvjetnicu, održana misa.  Zasad neidentificirana osoba ju je udarila po rukama i tako joj izbila i razbila mobitel kojim je snimala misu. U crkvi je bilo desetak vjernika koji su držali međusobni razmak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na mjesto događaja stigla je policija koja je, kao što je Hina već izvijestila, malo nakon incidenta u postaju privela dvije osobe povezane s napadom na novinarku.

Osim te osobe, po kazivanju kolega koji su bili na terenu, njih je verbalno napao i don Josip Delaš neprimjerenim riječima vrijeđajući ih. Isti je svećenik na Cvjetnicu, unatoč zabrani održavanja misa zbog mogućnosti širenja zaraze koronavirusom, održao misu i tom prilikom žestoko verbalno napao policajca u civilu kojemu je uputio grube riječi i kletvu zbog čega je prekršajno prijavljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo