otkrili što ne valja u turizmu / Najbolji turistički radnici otkrili nam tajnu uspjeha: 'Ključ je u ljudima, pristupačnosti i ljubaznosti'

Privatni iznajmljivač, turistički animator i agencijska djelatnica - oni su dobitnici nagrada za najbolje djelatnike u turizmu

5.10.2019.
15:58
VOYO logo

Turistička sezona je završila, sada je vrijeme za nagrade, a na imanju Kunjevci kod Vinkovaca najbolji turistički radnici u Hrvatskoj otkrili su nam i boljke sezone.

Privatni iznajmljivač, turistički animator i agencijska djelatnica - oni su dobitnici nagrada za najbolje djelatnike u turizmu, a svatko priča svoju priču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Kad su mi došli moji britanski turisti u grad, prvo su mi rekli da ih je taksi pokrao za 800 kuna, i onda sam ja odlučio ponuditi im jednu besplatnu noć u mom apartmanu'', ispričao je Saša Bačić, privatni iznajmljivač godine.

Nastavljaju koračati u turističke uspjehe 

Ključ turističkog uspjeha vide u ljudima - njihovoj pristupačnosti i ljubaznosti. Tina Vickov, agencijska djelatnica godine, tvrdi, treba se odmaknuti od masovnog turizma i više se posvetiti posjetiteljima: ''Najčešće su ljudi ti koji uz nekad i muzeje, prenose priče. Možemo imati nekad imati najljepšu lokaciju, najljepši spomenik, ali ako nemate ljude koji ne znaju ispričati tu priču, onda nemate ništa''.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobar duh Varaždina, Krunoslav Čolo, turistički animator godine, utjelovljuje različite likove - od Djeda Mraza pa do poznatog gradskog notara - uvijek uspije izmamiti osmijeh na lice: ''Kad vam dođe neko u goste, u kuću, kako ga vi dočekate? Sa smiješkom, date mu sve najbolje što imate i tretirate ga kao kralja. E, to je recept kako se prema turistima treba odnositi i nikako drugačije''.

Sretni što je ove godine njihov trud prepoznat, nastavljaju koračati u turističke uspjehe iz kojih mnogi mogu učiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo