svaka roba ima svog kupca / Najskuplji kvadrati u Zagrebu: Za stan u 'zlatnoj' zgradi Petrinjske treba izdvojiti do sedam milijuna kuna

Image
Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Do sada su prodana tri stana i dva poslovna prostora, a rezervirani su jedan stan i jedan poslovni prostor

18.7.2022.
15:27
Goran Jakus/PIXSELL
VOYO logo

Za kupnju najjeftinijeg stana u novoj, još nedovršenoj luksuznoj zgradi u Petrinjskoj ulici potrebno je izdvojiti nešto više od tri milijuna kuna, dok onaj najskuplji i najveći doseže cijenu od preko sedam milijuna kuna. Zgrada se sastoji od pet stanova veličine od 51 do 122 kvadrata te pet poslovnih prostora, a jedan kvadrat luksuza ovdje stoji 7.900 eura.

"Prema trenutnim informacijama s kojima raspolažemo, cijena kvadrata u strogom centru grada Zagreba kreće se između 2.500 do 4.000 €/m2, ovisno mikrolokaciji, površini i starosti objekt", poručili su iz agencije Pex nekretnine za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Fizičke osobe stavljaju nekretnine na tržište po cijenama koje dosežu nekad čak i svjetske razmjere, ali opet se na kraju ispostavi kako svaka roba ima svog kupca", dodali su iz Pex nekretnina.

Radovi su u tijeku skoro dvije godine te spomenuta luksuzna nekretnina potpuno iskače i privlači poglede prolaznika budući da je okružena starim i oštećenim zgradama kako zbog potresa tako i zbog manjka održavanja. No, isto tako iskače jer se ne uklapa u stari dio Donjeg grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada su prodana tri stana i dva poslovna prostora, a rezervirani su jedan stan i jedan poslovni prostor, prema informacijama sa stranice investitora Mešić.com. Zgrada zlatne boje i izbočenih prozora nosi potpis arhitekta Davora Matekovića koji svojim radom nastoji spojiti suvremeno i povijesno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo