novi početak / Nakon pada i zatvora, Pevecovi u Vrbovcu otvaraju prvi novi dućan: 'Krećemo s kosilicama i alatom. Idemo malo po malo'

U najboljim danima zapošljavali su više od 4 tisuće ljudi, imali centre diljem zemlje, a sada Zdravko kaže da u zatvoru ne bi izdržao da je bio u samnici

28.3.2022.
21:30
VOYO logo

Poslovni duh itekako im je živ! Iako su ih mnogi otpisali, bračni par Pevec nakon pada i zatvora – ponovno je u igri. 

"Krećemo s poljoprivrednim strojevima, odnosno kosilicama i nešto alata. Nije to neka velika širina, ali krećemo malo po malo, pa ćemo se postepeno malo i širiti, ali više nikada onoliko koliko smo nekada", kaže Višnja Pevec

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliko carstvo urušilo se preko noći. Zdravko je iza rešetaka proveo 11 mjeseci nakon što je sa suprugom proglašen krivim za utaju poreza. Višnjin dug zamijenjen je radom za opće dobro. 

"Bilo je prvi mjesec grozno, bilo je suza, bilo je plača i sreća da sam bio u prostoru s više njih, da sam bio u samici, ne znam kako bih izdržao, srce vam puca", kaže Zdravko Pevec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Višnja nastavlja: "Ja se nemam koga niti stremiti, niti se bojati, a svi oni koji su nama napravili zlo, neka njih savjest peče. Ja im mogu pogledati u oči, a oni nek si misle."

Iako se trude sve loše ostaviti iza sebe, od pravne borbe ne namjeravaju odustati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad čovjek nešto ukrade, nešto sitno i malo onda ga je stid, onda ne može reći da je pošten. A ja kažem i tvrdim da sam bio među najpoštenijim gospodarstvenicima u državi, da nam je nanesena nepravda. Sudski vještaci su po nalogu DORH-a ustanovili i utvrdili našu zadržanu dobit od 423 milijuna kuna i mi si nismo to uzeli", kaže Zdravko.

"Kad si stvorio i 4000 ljudi zapošljavao, pa još i dobavljači koji su živjeli od nas i onda te izbace na ulicu kao zadnje smeće, sve ti uzmu, sve ti blokiraju i sad ti živi s tim i to prihvati kao normalno. Hvala Bogu, ostali smo normalni, nismo prolupali, nismo se ubili što bi napravilo 90 posto ljudi, borimo se i dalje", govori Višnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I trenutačno su na pragu novog početka. Uređuju interijer i uskoro otvaraju svoju novu trgovinu.

Stjepan Jakopic iz Vrbovca kaže: "Prezadovoljni smo svi, a ne samo ja. Super nam bude, što nam god bude trebalo - tu idemo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Goran Hečimović, također iz Vrbovca, kaže: "Drago nam je da u Vrbovcu to otvoreno, tu je nekad bio veliki centar:"

Zdravko Pevec kaže: "Ako sam uspio nekada stvoriti, u onim teškim vremenima onakvu firmu, a valjda sam i danas u stanju nešto s obitelji stvoriti da izađemo iz financijskog ropstva."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A put neće biti jednostavan. Za Pevece, Vrbovec je, čini se, tek početak. 

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo