JAVLJA RAVNATELJSTVO / Nakon šibenskih požara, hrvatski kanader odletio u Sloveniju. Zbog vjetra se proširila vatra na Renškom Vrhu

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Požarišna sezona opet je u pitanje dovela spremnost hrvatske u obrani od požara. Od ukupno šest, koristimo tek četiri kanadera

17.7.2022.
16:50
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Prije par dana upogonjeni su kako bi ugasili požare na šibenskom području, a već danas jedan je kanader poslan na požarište u Sloveniju. Podsjetimo, od šest hrvatskih kanadera, ovu požarišnu sezonu, pokazalo se, mogu letjeti njih četiri.

U svakom slučaju Ravnateljstvo civilne zaštite izvijestilo je kako je u koordinaciji Operativnog centra civilne zaštite u nedjelju upućen jedan protupožarni zrakoplov Canadair CL-415 u Republiku Sloveniju radi pružanja međunarodne pomoći u gašenju požara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Požar borove šume i makije izbio je jutros na lokaciji Renški Vrh, Nova Gorica, a zbog vjetra se brzo proširio, dodali su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Republika Slovenija pomoć je zatražila putem Koordinacijskog centra za odgovor na hitne situacije (ERCC), u okviru Mehanizma Unije za civilnu zaštitu (sustava rescEU), zaključuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo