MOŽE LI KONTROLIRATI PLENKOVIĆA? / Nakon udžbenika, Bandić će Vladu udariti 'crnom kugom': 'To želimo da radi država'

Bandić je trenutno na štakama, no politički nikad jači

18.12.2018.
21:02
VOYO logo

Nakon udžbenika, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je svoj novi prijedlog Vladi - kako riješiti demografiju. Unatoč nabujalosti svoga saborskog kluba Bandić, kao i Plenković, odbacuje rekonstrukciju Vlade. No, s obzirom na to da ima potporu 12 zastupnika, a najavljuje i još pojačanja, premijer njegov utjecaj teško može zanemariti.

Bandić je trenutno na štakama, no politički nikad jači. Saborski klub mu se povećava, a on kaže da će biti još i veći. U Vladu kaže neće, no utjecaj koji ima na vladine odluke već je pokazao s udžbenicima. Sada ima novi prijedlog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi prijedlog - demografija 

"Sljedeći naš prijedlog će biti crna kuga, a to je demografija. Ono što u Zagrebu radimo već 12 godina ili tri godine roditelja odgajatelja. Mi samo za demografske projekte izdvajamo 650 milijuna kuna, želimo da to i država radi", rekao je Bandić. 

O tom prijedlogu premijer  Andrej Plenković se još nije izjasnio, samo potvrđuje da rekonstrukcije Vlade neće biti. "To je tema koju netko drugi plasira u u javni prostor", rekao je Plenković, a na pitanje vidi li pozicije u Vladi za Bandića ili nekoga iz njegove stranke samo je kazao da o tome nisu razgovarali i da nije bilo nikakvog traženja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad vas napusti žena nije kriv potencijalni ljubavnik..."

No, u dvije godine ovog saziva Sabora čak 28 zastupnika promijenilo je stranku ili se priklonilo nekom klubu. Najveći dobitnik je Bandić koji je od jednog mandata došao do potpore od 12 zastupnika. HDZ-ov klub je za troje manji, kao i MOST-ov, a SDP je ostao bez čak osam zastupnika. 

Krivnja je i na stranci, tvrdi Arsen Bauk, ali je riječ i o političkoj korupciji. "Ono što se ne može logično objasniti, nego se traže izgovori, najčešće se radi o korupciji. A sad vi ocijenite jesu li ti razlozi koji su neki kolege i kolegice navodili logični ili nisu", kazao je Bauk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad njima netko prijeđe onda je to demokracija, a kad dođe u Stranku rada i solidarnosti, onda je to kriminal", kazao je Bandić te dodao kako treba pitati one koje su napustili zašto su otišli. "Kad vas napusti žena nije kriv potencijalni ljubavnik, već bivši muž", kaže Bandić.

Ništa sporno u prelascima nema ni za premijera te ne smatra da su time prevareni birači. A smatraju li se prevarenima, birači će najbolje pokazati na izborima.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo