Potpora referendumu / 'Narod odlučuje' podržao '67 je previše': 'Takvo licemjerje hrvatska država nije imala'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL/Hrvoje Jelavic/PIXSELL

'Svojim glasom hrvatski će narod imati prigodu glasovati protiv režima koji je na vlasti', poručili su

8.5.2019.
17:45
Igor Kralj/PIXSELL/Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Građanska inicijativa "Narod odlučuje" u srijedu je pozvala građane da podupru referendumsku inicijativu "67 je previše", kojom sindikati žele spriječiti podizanje dobne granice sa 65 na 67 godina za odlazak u punu mirovinu.

"Pozivamo sve hrvatske građane, posebno svoje volontere, koordinatore, sve one ljude koji su nas podupirali i koji su s nama prolazili proces potpisivanja za referendum, da najkasnije do subote, 11. svibnja, iziđu i svojim glasom (potpisom) podrže referendumsku inicijativu, odnosno referendum o mirovinskom sustavu", rekla je članica inicijative "Narod odlučuje" Sanja Bilač na konferenciji za novinare u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani će tako, istaknula je, dati potporu ne samo sindikatima i referendumskoj inicijativi nego je "njihov glas u interesu demokracije u Hrvatskoj jer smo se osvjedočili da aktualni Plenkovićev režim upravo to radi - dokida demokratske, razvijene standarde u Hrvatskoj".

"Svojim glasom hrvatski će narod imati prigodu glasovati protiv režima koji je na vlasti. Režima koji koristi javni novac, odnosno novac građana, i to javno priznaje i potvrđuje. Protiv režima koji sve državne institucije i državne službenike stavlja u situaciju da, zapravo, zloupotrebljavaju svoj položaj i svoje ovlasti", poručila je Bilač i dodala kako "takvo licemjerje" hrvatska država u svojoj novijoj povijesti nije imala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Primjerice, ministar Pavić, egzekutor politike koja je na djelu, kaže da sindikati nisu vjerodostojni. Zamislite da takvo što može kazati ministar jedne vlade koja se toliko iskompromitirala kroz proces 'Narod odlučuje' i čiji su članovi radili nezakonito i javno vrijeđali narod", dodala je Bilač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo