SUSTAV POD OPTEREĆENJEM / Navala na testiranje na koronavirus u Zagrebu: Građani nervozni, ambulante od sutra rade cijeli dan

Image
Foto: RTL / PIXSELL

Građani i građanke se žale jer u 21. stoljeću čekaju po tri sata da bi platili testiranje koje ide brzo i traje par minuta

17.8.2020.
14:30
RTL / PIXSELL
VOYO logo

Gužva vlada ispred zgrade Nastavnog zavoda za javno zdravstvo (NZJZ) ''Dr. Andrija Štampar'' u Zagrebu u koji se građani i građanke dolaze testirati, naime, tamo se može doći testirati i uz uputnicu i na vlastiti zahtjev uz plaćanje.

Image
Bitka s virusom /

Različite brojke od lokalnih stožera! Nacionalni stožer: 'U Hrvatskoj 85 novooboljelih u 24 sata'

Image
Bitka s virusom /

Različite brojke od lokalnih stožera! Nacionalni stožer: 'U Hrvatskoj 85 novooboljelih u 24 sata'

Redove je zabilježio i fotoreporter PIXSELLA Marko Lukunić, a građani i građanke se žale jer u 21. stoljeću čekaju po tri sata da bi platili testiranje, koje ide brzo i traje par minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da su gužve velike, svjesni su i u Gradu pa su ranije danas obavijestili da je Grad Zagreb donio odluku o pojačanoj aktivnosti testiranja kroz domove zdravlja kako bi se rasteretila navala na NZJZ ''Dr. Andrija Štampar''.

"U posljednja smo tri dana imali 546 posjeta. Da bi rasteretili obujam posla koji se izrazito povećao na NZJZ ''Dr. Andrija Štampar'' povećat će se aktivnost kroz COVID ambulante domova zdravlja. Riječ je o tri lokacije - Dom zdravlja istok u Grižanskoj ulici, Dom zdravlja Centar u Sigetu na Aveniji Većeslava Holjevca, te Dom zdravlja zapad u Prilazu baruna Filipovića", rekao je Jelić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tamo se i do sada testira gotovo 100 ljudi svaki dan. Sustav funkcionira pod velikim opterećenjem", istaknuo je.

Uzimanje uzoraka obavlja se danas do 16 sati, a prema uputi gradonačelnika zbog trenutne epidemiološke situacije ambulante će od sutra raditi od 8 do 20 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Testiranje o vlastitom trošku (bez uputnice liječnika) i dalje se može obaviti u NZJZ ''Dr. Andrija Štampar'' od 8 do 16, a vikendom i blagdanom od 8 do 14 sati.

Podsjetimo, u protekla 24 sata u Gradu Zagrebu zabilježeno je 45 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a najveći broj novooboljelih su kontakti s prethodno pozitivnim osobama, izvijestio je Stožer civilne zaštite Grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo