POVRATAK OTPISANOG / 'Ne mislim da sam pogriješio, možda bih jedino uskratio povjerenje nekim ljudima'

Image
Foto: Facebook/Tomislav Karamarko

'Protekla godina je pokazala ispravnost mojih stavova i odluka kojima sam samo štitio nacionalne interese', tvrdi Tomislav Karamarko

28.5.2017.
16:46
Facebook/Tomislav Karamarko
VOYO logo

Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, u svom prvom intervju nakon što je prošle godine podnio ostavku na mjestu prvog potpredsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a rekao je kako se proteklih dana posvetio obitelji i radu na pokretanju Instituta, piše Jutarnji list.

Karamarko je rekao kako u posljednjih 11 mjeseci nije distancirao od problema koji opterećuju našu zemlju te da je odlučio kroz formu think thanka, kojeg je nazvao Institutom, s eminentnim stručnjacima naći najbolje rješenje za pojedine probleme. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karamarko je za Jutarnji rekao kako je s vremenskom distancom dobio objektivniji uvid u sve što se dogodilo prije godinu dana kada je došlo do rušenja Vlade. "Ne mislim da sam pogriješio, možda bih jedino uskratio povjerenje nekim ljudima. Vrijeme je, kao i uvijek, najbolji tumač svih događaja. Tako je i protekla godina pokazala ispravnost mojih stavova i odluka kojima sam samo štitio nacionalne interese. 

Primjerice, predlaganje obostranog povlačenja iz arbitražnih postupaka kao jednom od mogućih rješenja spornih odnosa s MOL-om zbog kojeg je iskonstruirana teza o sukobu interesa, a pokazalo se da sam htio zaštititi Hrvatsku od znatne materijalne štete", rekao je Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi da iako se nekima čini da se sada događa slična situacija s Andrejom Plenkovićem kontekst svega je potpuno drugačiji  te da iz vlastitog iskustva smatra kako je "vođenje najveće i povijesno najznačajnije hrvatske stranke je težak zadatak i kada pobjeđujete na izborima i ostvarujete napredak u Vladi".

Na pitanje hoće li Plenković dobiti većinu ili ćemo ponovno na ove izbore, Karamarko je rekao kako se nada da će Vlada uspjeti. "Bez obzira na to što će se dogoditi za nekoliko tjedana, moramo se usredotočiti na zajedništvo i uložiti energiju u mukotrpan rad pred nama. Budućnost naše zemlje je najvažnija. Kao što sam napomenuo, otvaranje radnih mjesta, jačanje gospodarstva, zajamčena demokracija naše su prve zadaće", rekao je Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekadašnji šef HDZ-a rekao je kako održava prijateljstva sa suradnicima iz HDZ-a, ali je komentirao i poraz Drage Prgometa na lokalnim izborima u Zagrebu te rezultat Brune Esih, konstantirajući kako je Prgomet postigao loš rezultat u odnosu na Esih.

Komentirao je i navode kako vuče konce oko kandidature Esih i Zlatka Hasanbegovića na izborima. "Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović su odgovorne i politički profilirane osobe i to što u velikoj mjeri dijelimo političke stavove ne znači da upravljam njima", rekao je i ustvrdio kako je Hasanbegović profesionalac, domoljub i odan prijatelj kojem je, kako on smatra, mjesto u HDZ-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karamarko nije isključio mogućnost političke suradnje s Esih i Hasanbegovićem, no tvrdi kako je posvećen stvaranju Instituta u kojem može "surađivati sa svima koji se zauzimaju za suverenu, sigurnu i prosperitetnu Hrvatsku koja se temelji na vrijednostima Domovinskog rata".

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo

Još iz rubrike