grbin oštro po kolindi / 'Neka predsjednica prestane biti HDZ-ova glasnogovornica, ispod njezinih se skuta skriva Karamarko'

SDP-ovac Peđa Grbin pozvao je predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović da 'prestane sudjelovati u kampanji te da se počne ponašati u skladu sa svojim ovlastima'

12.10.2015.
11:58
VOYO logo

SDP-ovac Peđa Grbin u ponedjeljak je na konferenciji za medije rekao da "ponovno mora uputiti poziv predsjednici da prestane sudjelovati u kampanji i da se počne ponašati u skladu sa svojim ovlastima". 

Image
ekskluzivno za RTL Danas /

Predsjednica Grabar-Kitarović: 'Suzdržavam se, ali kad vas netko pljuska, morate ponekad uzvratiti'

Image
ekskluzivno za RTL Danas /

Predsjednica Grabar-Kitarović: 'Suzdržavam se, ali kad vas netko pljuska, morate ponekad uzvratiti'

"Ne znam jeste li jučer gledali intervju, ali ako jeste, onda ste uočili da je predsjednica poručila da je spremna negirati Ustav i volju birača. Ustav RH i dosadašnja praksa je više nego jasna. Mandat se može povjeriti samo onome tko može dokazati da ima polovicu mandata, to nije hipotetsko pitanje kao što to govori predsjednica. Mandat se povjerava onom tko dođe s podrškom", rekao je Grbin. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo obvezu upozoriti predsjednicu da se ne igra s voljom građana Republike Hrvatske. Ona ima jasno određene ovlasti, a nijedna od tih ovlasti nije da se ponaša kao glasnogovornica HDZ-a i dopušta Tomislavu Karamarku da se skriva ispod njenih skuta", dodao je. 

Spočitnuo je predsjednici da je licemjerno kada kaže da ju se ne bi smjelo kritizirati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U demokratskom duruštvu svako je podložan kritici, ali kad predsjednica kaže da se nju ne smije kritizirati i spočitava to ministru Ostojiću, onda je to posebno licemjerno. Prvo je kritizirala Hrvatsku i Vladu u Njemačkoj pred Angelom Merkel, pa u intervjuu njemačkim medijima, pa u Mađarskoj, pa pred Tomislavom Nikolićem...", rekao je Grbin. 

Dodao je kako je ovog tjedna bilo dogovoreno sučeljavanje, ali je HDZ odustao. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sučeljavanje kandidata za premijera nije nešto što smo mi u SDP-u izmislili. Prošli tjedan su bili izbori u Portugalu, sučelili su se dvaput, iza nikoga se nisu skrivali. Isto je bilo ove godine i u Velikoj Britaniji. Samo se u Hrvatskoj to ne događa, samo u Hrvatskoj prvo ne žele premijerske kandidate, onda žele timove, pa onda i to otkažu. Sučeljavanja im ne idu", zaključio je Grbin. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo