Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
BURNO U SKUPŠTINI

Esih: 'Dok se mi bavimo projektima, Hasanbegović nek' se slobodno bavi stolicama'

Donedavni politički tajnik Neovisnih za Hrvatsku Zlatko Hasanbegović u studenom je osnovao novu stranku Blok za Hrvatsku

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Hina/ 10.12.2019. u 12:59
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Gradski zastupnik Zlatko Hasanbegović optužio je u utorak predsjednika zagrebačke Gradske skupštine Dragu Prgometa da mu je na zahtjev bivše stranačke kolegice Brune Esih oduzeo mjesto u Skupštini i to je nazvao "odlukom bez presedana".

"Bez da je ikoga obavijestio, gospodin Prgomet donio je 'ad hoc firman' kojim me se miče s moga skupštinskog mjesta", ustvrdio je Hasanbegović te dodao kako načelno nema problema sjediti pored bilo koga u Gradskoj skupštini, "od Rade Borić do gospodina Radenka Tomića", ali da "postoje načela".

Zahtjev Esih nazvao je bizarnim i smatra da Bruna Esih tako želi očuvati sinekuru potpredsjedničkog mjesta i poriva koji idu uz to prema skupštinskoj većini". Time je, kaže, pogaženo ne samo njegovo, već dostojanstvo položaja zastupnika u Skupštini.

Hsanbegović je ustvrdio da mu je, na pitanje zašto je to ućinio, Prgomet jučer šeretski odgovorio da su dva zastupnika novi žetončići, novi dio njihove skupštinske većine, pa da im se morala učiniti ta mala usluga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Od Neovisnih do Bloka

Kako Esih danas nema u Skupštini, Hasanbegović i dalje sjedi na svom mjestu, ali je najavio da u današnjem radu sjednice više neće sudjelovati.

Zbog toga što je gradonačelnik prihvatio amandmane Neovisnih za Hrvatsku Krešimira Kartela i Brune Esih, Hasanbegović im je poručio da je je "politička trgovina legitimna i da na to imaju pravo, ali da pritom ne mogu gaziti političko, ljudsko i građansko dostojanstvo".

Upravo se čita

Image
gost Direkta

Hoće li Putin prijeći granicu i baciti nuklearku? Kotromanović: 'Najopasnije su pametne budale. Sve je moguće'

Donedavni politički tajnik Neovisnih za Hrvatsku Zlatko Hasanbegović u studenom je osnovao novu stranku Blok za Hrvatsku.

Osnivanje Bloka za Hrvatsku epilog je događaja iz srpnja ove godine. Tada su organizirana dva istovremena stranačka izborna sabora, jedan u Zagrebu kojeg je predvodio Hasanbegović te jedan u Zadru pod vodstvom predsjednice Neovisnih Brune Esih. Nakon Esihinog reizbora na dužnost predsjednice Neovisnih za Hrvatsku, stranka se podijelila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Esih: 'Dok se mi bavimo projektima, Hasanbegović neka se slobodno bavi stolicama'

Zastupnica u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Bruna Esih u utorak je komentirala Hasanbegovićevu optužbu da mu je na njezin zahtjev oduzeto mjesto u Skupštini poručivši mu neka se on slobodno bavi stolicama, dok se oni bave projektima.

"Dok se mi bavimo amandmanima koji su postali sastavni dio proračuna i kojima se izrazito ponosimo - i danas smo obišli groblje poginulih vojnika koje je bilo sravnjeno 1945. - i želimo da se stvari pomiču s mrtve točke, gospodin Hasanbegović neka se slobodno bavi stolicama", izjavila je Esih. 

Hasanbegović je ranije ustvrdio da mu je predsjednik Gradske skupštine Drago Prgomet jučer šeretski odgovorio da su dva zastupnika novi žetončići, novi dio njihove skupštinske većine, pa da im se morala učiniti ta mala usluga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"To bi bila vjerojatno nekakva nova vrsta, nova razina političke trgovine. Doista je ispod svake razine uopće i komentirati takvo što. Dakle, zna se gdje je bilo moje mjesto i gdje sam sjedila. Što vidi gospodin Hasanbegović, doista ne znam", odgovorila je Esih komentirajući Hasanbegovićeve tvrdnje.

Na pitanje kako to da su Neovisni za Hrvatsku ovaj put podržali gradski proračun premda su lani odlučili izaći iz koalicije s Bandićem, Esih je odgovorila kako su prije tjedan dana najavili da će, ukoliko Bandić prihvati njihove amandmane, oni prihvatiti proračun. "Do svoje riječi držimo, a gradonačelnik je većinu imao i bez nas", rekla je Esih.

Komentirajući Hasanbegovićevu tvrdnju da su ona i potpredsjednik Gradske skupštine Krešimir Kartelo, dvoje zastupnika Neovisnih za Hrvatsku, "novi žetoni Milana Bandića", Esih kaže da Hasanbegović može tvrditi što god hoće. "Vidjet ćemo njegovu buduću politiku", dodala je.    

Podsjetila je da su u gradskom proračunu za 2020. prihvaćeni amandmani Neovisnih za Hrvatsku vezani uz izgradnju Dinamovog stadiona, Jarunski most i uređenje groblja hrvatskim vojnicima na Mirogoju koje je 1945.  u vrijednosti od oko 10 milijuna kuna, uglavnom za pripremu dokumentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Hina/ 10.12.2019. u 12:59
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
HEROINA IZ ĐAKOVA

Elena je pravo čudo! Bila je malo veća od dlana: RTL u Đakovu kod najmanje bebe ikad rođene u Hrvatskoj

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba