'U DUBOKOJ SAM BOLI' / Nenad Periš za RTL: 'Sve sam radio da nađem Mateja što prije. Obitelj i ja vjerujemo da ćemo se još sresti'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Otac Mateja Periša rekao je da DNK analizu očekuje danas ili najkasnije sutra

18.5.2022.
14:41
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

"Beogradska policija me kontaktirala jutros da je pronađeno tijelo u Dunavu, nizvodno od Pančevačkog mosta. Još nije obavljena DNK analiza, ali po onome kako su oni vidjeli boja i odjeća odgovaraju odjeći koju je Matej imao u trenutku nestanka. Čekamo tu vijest, ne takvu, već sretnu vijest već pet mjeseci. Nažalost, izgleda da je to kraj istrage koji je pokazao to što je pokazao. Ali, moja obitelj i ja bez obzira koliko bilo teško, a vjerujte mi, jako je teško, vjerujemo da tu nije kraj i da ćemo se mi još sresti u budućnosti. Matej je svoju priču na ovoj zemlji završio", rekao je Nenad Periš za RTL dok je pokušavao suzdržati suze.

Vi, nažalost, nakon svega ne znate što se točno dogodilo?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni je bilo bitno pronaći Mateja. Sve ono što sam radio, radio sam isključivo da ga što prije pronađem. Razlozi zašto se to dogodilo naravno da će me interesirati. Ali, u ovom trenutku ja sam stvarno samo u dubokoj boli. Istraga će pokazati, ako se uspije što dokazati što se dogodilo. Meni je najvažnije bilo i je da je to istina. Da smo došli do kraja, do istine. Dalje ćemo vidjeti što će istraga pokazati i hoće li se što dogoditi. U ovom trenutku sam u svojoj boli i samo o tome razmišljam, o nestanku mog sina, odnosno njegovog kraja života na zemlji. Kažem još jednom. Mi ćemo se sigurno naći. Vjera nas uči da kraj nije tu."

Image
napravljen očevid /

O tijelu pronađenom u Dunavu oglasilo se beogradsko Tužiteljstvo: Ovo su idući koraci u istrazi

Image
napravljen očevid /

O tijelu pronađenom u Dunavu oglasilo se beogradsko Tužiteljstvo: Ovo su idući koraci u istrazi

Proveli ste mjesece u Beogradu tražeći ga. Putujete li ponovno ondje?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moram ići u Beograd. Imam još neke formalnosti obaviti tu u Splitu. Idem tamo kao roditelj. Tu gdje je Matej pronađen sam prolazio dva, tri puta. Dunav je ogromna rijeka i nemoguće je pronaći… Sad se pojavio. Bogu hvala da je tako, da se ovo završilo i da na neki način možemo shvatiti što se dogodilo i da se okrenemo, s teškim križem na leđima, budućnosti i nastavimo živjeti koliko god je to moguće, koliko god je to teško i koliko god će biti vrlo teško. Uz molitvu, uz vjeru, put ćemo pronaći nekako."

Kad se očekuje konačna potvrda?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koliko sam informiran od načelnika iz Beograda imaju proceduru koju moraju obaviti. Očekujem da će to biti, ako ne u toku današnjeg dana, onda sigurno sutra", rekao je Nenad Periš za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo