udruga 'pobjeda' / Neobični manekeni rade za dobar cilj, a ove godine imaju samo jednu želju – topli dom

Čak 12 najneobičnijih modela i glumaca za još neobičniji novogodišnji kalendar dolazi iz Nemetena. I to na četiri noge iz Azila za napuštene životinje

15.12.2021.
7:00
VOYO logo

Psi manekeni neće samo krasiti zidove, već će kroz mjesece pričati o tome kako je briga o životinjama važna. Ne ponašaju se kao umišljeni glumci i modeli. A i plaća im je bila puno skromnija. A ono što će se prikupiti od donacija ovoga kalendara ići će za liječenje 180 pasa Azila u Nemetinu.

"S obzirom da primamo puno ozlijeđenih pasa. Jako nam je važno reći, kad dobijemo psa kojemu će operacija koštati 10.000 kuna i kad nas veterinari pitaju hoćemo li to operirati ili ne da mi kažemo hoćemo", objašnjava Lucija Baraban iz udruge "Pobjeda“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaki od ovih pasa ima svoju priču kako je napušten. O njima se skrbe volonteri, ali znaju se brinuti i sami o sebi. No bez obzira na nepravdu koju su doživjeli, i dalje su spremni bezuvjetno voljeti.Stoga će svoje manekenske karijere rado zamijeniti za jednu jedinu božićnu želju - novi, topli dom.

"Nenad nam je došao kao štene. Tako da se on zapravo ni ne sjeća onih koji su ga ostavili. On je svoje kalendarsko pismo ove godine napisao svima onima koji svih ovih 10 godina koliko je Nenad s nama samo prolaze kraj njega", kaže Martina Ivić iz spomenute udruge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A prije Nove godine imaju i jednu molbu, a to je da se prestane s bacanjem petardi, jer im je dosta straha. Uz donaciju od 40 kuna, ovaj kalendar, idealan je božićni dar. Kako ljudima, tako i psima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo

Još iz rubrike