Odani prijatelj / Neodoljiv, mazan i pun ljubavi, lisac Odi postao je miljenik obitelji: 'Dok smo god živi, nek živi tu'

Odi, nazvan po psu iz stripa i crtića Garfield, ima nepunih godinu dana

28.12.2020.
15:00
VOYO logo

Lisac imena Odi, star nepunih godinu dana, spašen je kao malena, neuhranjena beba iz kanala nedaleko Vinogradca. Tamo ga je našao 22-godišnji Jasmin, udomio pa je Odi svoj prvi Božić dočekao na toplom i sigurnom.

Lisac je postao miljenik cijele obitelji, a svoju zahvalnost vraća im tako što je, govore, neodoljiv, mazan i pun ljubavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lisica ima svoje ima. Zove se Odi. Jasmin nam govori, on je odani prijatelj, osmi član velike obitelji iz Vinogradca. Jasminov bratić i on našli su ga sasvim malenog, sklupčanog pored nepomične majke koju su lovci ustrijelili.

"Malo smo otišli dalje, pogledali i vidjeli njega u kanalu. On je bio mali, jedva je gledao u biti. I šta ćemo, ja sam za životinje, volim ih od malena, idemo mi doma. Hranili smo ga sa svime. Sa flašicom, mlijeko je dobivao. I sad tu ljubav vraća što bolje može", rekao je Jasmin Kunišinac iz Vinogradaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Upozorenje ministarstva /

Ako naiđete na čudne paketiće oko kuće ili na cesti, nikako ih ne dirajte

Image
Upozorenje ministarstva /

Ako naiđete na čudne paketiće oko kuće ili na cesti, nikako ih ne dirajte

Lisac Odi obožava gledati televiziju s Jasminom, dokumentarci o životinjama omiljen su program. A uživa u kupanju, igri i više od svega, maženju.

Danas Odi, nazvan po psu iz stripa i crtića Garfield, ima nepunih godinu dana. Osim s obitelji Kunišinac živi i s kokoškama koje nikada nije napao, ali i s psom te mačkama koje tjera od svog gazde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Psa i mačku ne voli zato što je ljubomoran na njih. Mačke kad su tu, otjera ih sve iz dnevne sobe samo da ne budu sa mnom", poručio je Jasmin.

Progledaju mu kroz šape što ponekad prevrne cvijeće i potrga kutije cigareta, jer Odi je postao miljenik cijele obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što mama napravi i što ostane meso. Uvijek on dobije prije nego što mi počmemo. Šniclu koju i tako", izjavio je Jasmin.

A kada je već tako uhranjen i zdrav, Jasmin će ga pokušati vratiti u prirodu, gdje mu je mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I ako hoće nek ode, ako neće, vrata su mu otvorena, može dok smo god živi nek živi tu. Nitko ga neće otjerati, uvijek će imati jesti, piti. Ali vjerojatno neće nikuda otići jer on više za divljinu ne zna", poručio je Jasmin.

Odi je prava maza. Uopće ne izgleda kao zvjer koja bi trebala u Zoološkom vrtu već suprotno. Za maženje, igru i spavanje na ovom krevetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, puno je mirniji u rukama svojeg gazde, jer dobro on zna tko ga hrani. Pa ne kaže se uzalud, lukav poput lisice.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo