nevjerojatno / Nepravedna osuda: nakon uleta huligana sa šipkom na teren, zaštitar kažnjen sa 1000 kuna

Image

11. ožujka ove godine maskirani huligan uletio je na teren tijekom utakmice između Hajduka i Rijeke na Poljudu. Zbog uleta je kažnjen redar tvrtke Protector Rakela Security

8.9.2017.
8:45
VOYO logo

47-godišnji zaštitar osuđen je od strane Prekršajnog suda u Splitu radi kršenja zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima. Dobio je kaznu od tisuću kuna, piše Net.hr.

Osuđeni zaštitar je umirovljeni je branitelj koji je kao redar na utakmice radio na Poljudu. U 18.55, tijekom drugog poluvremena na teren je utrčao jedan gledatelj. Mladić je bio maskiran, te je tijekom utrčavanja na teren zgrabio palicu od jednog vatrogasaca i krenuo prema sucu. Kasnije je utvrđeno da je mladić 22-godišnji Dominik Mamić, koji tijekom uleta nikoga nije ozlijedio i izveden je sa stadiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon intervencije PU splitsko-dalmatinske, slučaj je prijavljen sudu. Policija smatra da je zaštitar pogriješio, pri čemu je prekršio zakon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nitko mi prije utakmice nije rekao koje su moje dužnosti, odnosno što bih trebao napraviti u takvoj situaciji. Bio sam zatečen. Navijač uopće nije bio blizu mene kad je preskočio ogradu. Ja sam mu prišao tek kada je već bio u terenu. Bilo je tamo još mojih kolega. Svi su stajali sa strane i gledali. Smirivao sam tog navijača, ali nisam znao kamo bih ga trebao odvesti. Zato sam ga odveo do ograde sjeverne tribine i očekivao policiju", rekao je osuđeni zaštitar.

Naime, sud je zaključio da je zaštitar prekšio Zakon o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, a mladić koji je uletio na teren dobio je 105 dana zatvorske kazne i zabranu odlaska na utakmice 18 mjeseci piše Net.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo