obje strane najavile žalbe / Nepravomoćna presuda: Nacional mora Karamarku isplatiti 70.000 kuna

Autorica intervjua i zamjenica glavnog urednika Nacionala Orhidea Gaura Hodak poručuje svim medijima: 'Pazite što pišete! To je sramotna odluka, sudac ili ne razumije zakon ili je impresioniran funkcijom gospodina Karamarka'

29.1.2016.
9:24
VOYO logo

U građanskoj parnici koju je prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko još prije nego što je postao potpredsjednik Vlade pokrenuo protiv Nacionala, sudac Općinskog suda u Zagrebu presudio je u korist Karamarka.

Karamarko je kao odštetu zbog objavljenog intervju s drugim hrvatskim premijerom Josipom Manolićem, prema prvostupanjskoj presudi, treba dobiti 70.000 kuna odštete od Nacionala. Nacional također treba platiti nešto više od 6000 kuna nastalih sudskih troškova. Obje strane već se u najavile svoje žalbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
manolić ostaje pri svome /

Sud poslao Karamarka i Manolića na mirenje: obje strane spremne na dokazni postupak

Image
manolić ostaje pri svome /

Sud poslao Karamarka i Manolića na mirenje: obje strane spremne na dokazni postupak

Odvjetnik Karamarka Veljko Miljević rekao je da će se žaliti na visinu odštetnog iznosa za koji smatra da je premali. Podsjetimo, Karamarko je najprije tražio 200.001 kunu, nakon čega je odštetni zahtjev smanjio na 180.000 kuna, a sud mu je dodijelio 70.000 kuna.

Odvjetnica Nacionala Ivana Saucha, inače supruga bivšeg predstojnika Ureda Zorana Milanovića Tomislava Saucha, također najavljuje žalbu, smatrajući da je prekršeno načelo pravednog postupka jer tijekom suđenja nisu ispitani glavni urednik Nacionala niti ostali svjedoci koje su oni tražili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autorica intervjua i zamjenica glavnog urednika Nacionala Orhidea Gaura Hodak poručuje svim medijima: "Pazite što pišete! To je sramotna odluka, sudac ili ne razumije zakon ili je impresioniran funkcijom gospodina Karamarka". Ogorčena je presudom jer kaže da je posao radila profesionalno, da ispisani intervju ima i tonski zapis koji se mogao provjeriti te da je Josip Manolić autorizirao intervju i ponovio svoje tvrdnje koje su Karamarku zasmetale, a to su da je šef HDZ-a svojedobno bio doušnik jugoslavenske tajne službe UDBA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo