nesreća u dubrovniku / Nesretna povijest hidroelektrane Plat: 2012. radnici ostali zarobljeni u tunelu dubokom 240 metara

Image

Radnici su te godine izvodili radove na održavanju vertikalne čelične cijevi u kojoj su na kraju ostali zarobljeni

10.1.2019.
15:56
VOYO logo

U požaru koji je u četvrtak ujutro izbio u Hidroelektrani Dubrovnik u mjestu Plat jedan je radnik smrtno stradao, a za dvojicom se još traga, potvrdila je dubrovačka policija nešto iza 14 sati. Do tada se tragalo se za trojicom radnika, no potvrđeno je ono najgore - jedan je pronađen mrtav u odvodnom kanalu. 

U trenutku izbijanja požara, prisutno je bilo devet radnika - šest ih je ozlijeđeno i njima je pružena liječnička pomoć. Ovo nije prvi puta da je došlo do velike nesreće u hidroelektrani Plat. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, prema izvješću portala Dubrovnik.net, slična situacija se dogodila 2012. godine kada su radnici izvodili radove na održavanju vertikalne čelične cijevi. Tada je došlo do  tehničkog kvara zbog kojeg su radnici bili zaglavljeni na dubini od oko 60 metara, točnije na četvrtini 240 metara duboke cijevi. Uz pomoć tehnike protuutega, svi su radnici srećom spašeni bez većih ozljeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo