uspjeh međumirskog župana / Veliki pobjednik izbora: Nije imao nijedan promidžbeni plakat niti spot, a osvojio više glasova od HDZ-a

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Posavec je sa svojim brojem glasova Restart koaliciji donio dva čvrsta saborska mandata

7.7.2020.
8:54
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Iako je njegova lista (Restart) izgubila, Matija Posavec pojedinačno je, vjerojatno, jedan od najvećih pobjednika ovih izbora. Statistika je, neumoljivo za ostale kandidate, na strani međimurskog župana.

Više glasova nego neka zvučna imena

A brojke izgledaju ovako: Posavec je osvojio 16.379 preferencijalnih glasova, najviše u III. izbornoj jedinici, piše Jutarnji list. Unatoč sedam posto manjoj izlaznosti, to je 1544 glasova više nego na prošlim izborima. Kandidat iz malog Međimurja osvojio je visoko osmo mjesto po broju preferencijalnih glasova u Hrvatskoj uopće - dobio je više od zvučnih imena Davora Bernardića, Miroslava Škore, Rajka Ostojića...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa svojim je brojem glasova Restart koaliciji donio dva čvrsta saborska mandata. To znači da bi bez Posavca HDZ u III. izbornoj jedinici prvi put u povijesti, s omjerom 5: 4, pobijedio SDP. U sva tri međimurska grada - Čakovcu, Prelogu i Murskom Središću - pobijedio je gradonačelnike, a prešišao je i ministra Darka Horvata u njegovoj rodnoj Donjoj Dubravi. Od ministra je dobio triput više preferencijalnih glasova.

Image
ZAHVALA BIRAČIMA /

Komadina: 'Vjerujem u SDP i njegovu budućnost. Želimo li na vodeću poziciju, nužno je zajedništvo'

Image
ZAHVALA BIRAČIMA /

Komadina: 'Vjerujem u SDP i njegovu budućnost. Želimo li na vodeću poziciju, nužno je zajedništvo'

Posavec je osobno, svojim imenom i prezimenom, u Međimurju dobio više glasova nego što ih je HDZ osvojio ukupno i 14 puta više glasova od svog bivšeg HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nisam imao niti radijske ili TV spotove. Namjera je bila vidjeti koliko mogu odraditi kampanju bez kampanje. Da ljudi ne vrednuju ono što se govori kroz dva predizborna tjedna, nego ono što se radilo tijekom četiri godine'', izjavio je za Jutarnji.

Pritom je HNS zadnjih dana kampanje jumbo plakatima "lupio" direktno na Posavca. Uz njegovu su sliku napisali da je "prodao Međimurje za stolicu". Jednako kao što su uz Čačića, koji se iza leđa belji Divjak, napisali "dnevno radim 15 minuta".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''To je jako prljavo i nekorektno od HNS-a, kojemu je glavni izborni slogan bio 'dok se drugi svađaju, mi radimo'. A baš oni vode prljavu kampanju ispod pojasa'', kazao je Posavec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo