GOST DIREKTA / Nikola Pilić burno o Nadalovom komentaru Đokovića: 'Ni on se nije držao pravila, nitko o tome ne govori!'

'Nadal je 20. prosinca bio zaražen u Abu Dabiju. Znate da 14 dana treba biti po australskom u izolaciji. 31., nakon 11 dana je bio na terenu', kazao je Pilić

10.1.2022.
22:41
VOYO logo

O Novaku Đokoviću RTL Direkt razgovarao je s jednim od najvećih teniskih trenera, trenerom koji je otkrio Novaka Đokovića - Nikolom Pilićem.

"Ako direktor turnira daje zeleno svjetlo, doktori isto, kažu da dođe i da igra, a onda se politika umiješa. Sretan sam da je dobio spor i čestitam australskom sudu što se nisu obazirali na premijera niti ministra unutarnjih poslova nego su vidjeli što je sve napravljeno sa strane Đokovića i rekli su da može igrati. Imao je nevjerojatan tretman, kao da je kriminalac. Čovjek je 12 puta igrao Australian Open, 9 puta osvojio, nisu mu dali milimetar kredita za to. Nadam se da će igrati Australian Open, ako prođe prvo ili drugo kolo njegova forma će ići prema gore", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i Nadalovu izjavu da pravila se moraju poštivati, da velika većina teniskog svijeta i nije baš glasno stala na stranu Novaka, a otkrio je i hoće li mu teniski svijet ovo zamjeriti.

Image
LUDI FOREHANDI I BACKHANDI /

Pogledajte kako je Vrdoljak teniskim reketom u Direktu prošao kroz Đoković sapunicu: 'A bilo je neprisiljenih pogrešaka'

Image
LUDI FOREHANDI I BACKHANDI /

Pogledajte kako je Vrdoljak teniskim reketom u Direktu prošao kroz Đoković sapunicu: 'A bilo je neprisiljenih pogrešaka'

"Nadal je 20. prosinca bio zaražen u Abu Dabiju. Znate da 14 dana treba biti po australskom u izolaciji. 31., nakon 11 dana je bio na terenu u Australiji. Ni Nadal se nije držao pravila, a nitko o tome ne govori", kazao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje  hoće li ovo Đokoviću baciti mrlju na veliku karijeru, Pilić je kazao da je on najbolji igrač svih vremena. 

"Zašto mrlja? Zašto su ga zvali da dođe? Zašto mu nisu rekli da ne može doći i igrati i ne bi letio, nego su ga 7 sati ispitivali, u 4 sata ujutro su mu dali 20 minuta da nešto nađe. Je li to tretman čovjeka koji je 9 puta osvojio Australian Open? Pokušavam biti objektivan", kazao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i he li Đoković sam privukao tu politiku u sport tim svojim isključivim stavom da se neće cijepiti i je li ipak on barem dijelom odgovoran.

"Možda i je, to se slažem. Premijer koji ima nizak rejting, za 3-4 mjeseca su izbori, preko Đokovića je htio da njegov rejting ide prema gore. Mislim da je pogriješio. Možda je bilo jednostavnije situacije da kaže da je 16. prosinca imao covid i bili bi lakše. Oni su mu dali izuzeće. Ako ti direktor i doktori kažu da možeš doći letiš u Australiju", kazao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objasnio je i hoće li Đokoviću, ako nastupi,  publika zviždati ili ga podržavati, a ako ne nastupi, hoće li onda svi pričati o tome.

"Mislim da će nastupiti, ali slažem se da će biti aplauza i zviždanja. Kad je igrao protiv Federera većina je bila za Federera i to je u redu, ali nije u redu kada napravi dvostruku grešku da aplaudiraju. Nije prvi put da ljudi imaju dvostruki aršin, isto kao što se dogodilo na US Openu kad je pogodio loptom. Da je to napravio Federer ne bi bio diskvalificiran nikad, to garantiram", kazao je Pilić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je i što bi savjetovao Đokoviću u ovoj situaciji.

"Ivanišević je tamo, obojica su bili u mojoj akademiji. On je profesionalac i ima još 5-6 dana da se pripremi. Siguran sam da je spreman. Sigurno postoji naboj s obzirom na ovo što se dogodilo, da će dati sve od sebe da odigra dobro. U Australiji je igrao dobro. Zna što treba, pet godina je bio kod mene, naučio je dosta i još nadogradio što treba", kazao je Pilić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo