PROGNOZA NIKOLE VIKIĆ-TOPIĆA / Noćas stiže novo pogoršanje: U nekim krajevima kiša će biti obilna, moguće su i bujice

Veća mogućnost za jače pljuskove i obilniju kišu je na Jadranu - osobito oko Krka, Cresa, Raba i Paga

25.9.2019.
21:07
VOYO logo

Mjestimice će s noći sa srijede na četvrtak pasti dosta kiše, ali neće biti tako obilna kao ona prekjučer. Najviše do 50 litara po četvornome metru, no i to može uzrokovati bujice i probleme ako padne u kratkom vremenu. Najveća opasnost za to je oko Krka, Cresa, Raba i Paga. 

A već u četvrtak ide stabilizacija, osobito u drugom dijelu dana. Tlak zraka će naglo rasti, jačat će anticiklona i svi će poremećaji jenjavati.

Već će prijepodne sa zapada krenuti razvedravanje, tako da će u Istri i na Kvarneru od jutra biti sunčano. Drugdje - više oblaka, a u Slavoniji, Dalmaciji i Lici bit će još kiše i pljuskova. Puhat će bura i sjeverac, samo na krajnjem jugu - jugo. 
Najniža jutarnja temperatura na kopnu oko 13, na moru oko 18 Celzijevih stupnjeva.

Poslijepodne će u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj biti sunčano uz malu do umjerenu naoblaku te ugodno. Vjetar vrlo slab, a temperatura će dosegnuti između 20 i 22 stupnja.

U Slavoniji poslijepodne stiže razvedravanje sa zapada. No u Srijemu i na istoku Posavine u početku još može pasti malo kiše. Bit će svježije nego danas, oko 19 stupnjeva, sa slabim do umjerenim sjevercem. 

U Dalmaciji će biti pretežno sunčano. Malo više oblaka bit će na jugu te u unutrašnjosti pa tamo može pasti još poneki kraći pljusak. Puhat će umjerena tramontana uz temperaturu od 23 do 25 stupnjeva. 

U Istri, na Kvarneru, u Gorskom kotaru i Lici sunčano i ugodno, uz malu do umjerenu naoblaku. Bura će slabjeti. Temperatura na obali oko 23, a u gorju od 17 do 20.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petak - na kopnu sunčan i ugodan, samo ujutro pomalo svježe uz maglu. Za vikend pretežno sunčano, uz promjenjivu naoblaku, tako da u noći sa subote na nedjelju postoji mogućnost za malo kiše. Temperatura oko 24. Idući tjedan nestabilniji.

Na obali, u petak, vedro. Za vikend, u Dalmaciji i dalje sunčano, dok će u Istri i na Kvarneru biti oblačnije pa će tamo povremeno padati kiša. 
Idući tjedan donosi još veću mogućnost za pljuskove. Kroz gotovo cijelo ovo razdoblje dominirat će jugo. Jutarnja temperatura oko 17, dnevna oko 25.

I na kraju još jednom podsjećamo na pogoršanje koje svojom glavninom stiže u noći sa srijede na četvrtak. Veća mogućnost za jače pljuskove i obilniju kišu je na Jadranu - osobito oko Krka, Cresa, Raba i Paga gdje može pasti do 50 litara po četvornome metru. U svakom slučaju - manje nego prije dva dana...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo