mup-u odobreno više od 5 milijuna / Novac iz zaliha: Vlada odobrila isplatu troškova za prihvat migranata, radi se o 27,7 milijuna kn!

Image
Foto: AP Images

MUP-u je za troškove zbrinjavanja migranata odobreno nešto više od pet milijuna kuna, a Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje 3,4 milijuna kuna za podmirenje troškova vezanih za zbrinjavanje migranata.

29.10.2015.
11:17
AP Images
VOYO logo

Vlada je u četvrtak odobrila isplatu 27,7 milijuna kuna iz ovogodišnje proračunske zalihe za troškove nastale uslijed prihvata i smještaja migranata kojih je u Hrvatsku do sada ušlo nešto manje od 280 tisuća.

Ministarstvu zdravlja odobreno je 14,1 milijun kuna za podmirenje troškova osiguravanja zdravstvene skrbi migranata u cilju njihovog humanitarnog prihvaćanja i zbrinjavanja, a Ravnateljstvu za robne zalihe je za podmirenje troškova prehrane i smještaja migranata odobreno 5,1 miljun kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MUP-u je  za troškove zbrinjavanja migranata odobreno nešto više od pet milijuna kuna, a Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje 3,4 milijuna kuna za podmirenje troškova vezanih za zbrinjavanje migranata. 

MUP je uz to, temeljem dopune Uredbe o kriterijima za utvrđivanje korisnika i načinu raspodjele dijela prihoda od igara na sreću za ovu godinu, dobio još još milijun kuna za projekt izgradnje kapaciteta u području azila viznog sustava i ilegalnih migracija, a uslijed činjenice da su se izbjeglički tokovi i rute usmjerili prema Hrvatskoj, što je rezultiralo povećanim ulaskom migranata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar financija Boris Lalovac izvijestio je i o stanju proračunske zalihe za rujan ove godine u kojoj raspoloživa sredstva iznose ukupno nešto više od 21,5 milijuna kuna, a u tijeku je preknjiženje troškova na standardnim pozicijama u pojedinim ministarstvima te će biti oslobođen još dio sredstva proračunske zalihe.

To znači da u proračunskoj zalihi ima dovoljno sredstva, odnosno potrebnih nešto manje od 28 milijuna kuna za isplatu troškova nastalih zbrinjavanjem migranata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo