ne pridržavaju se pravila / Novi incident u Savudrijskoj vali: Slovenski ribari oštetili i otuđili mreže hrvatskim ribarima

Image
Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Unatoč dogovoru novog kursa ribarenja, čini se kako se slovenska strana ne pridržava pravila

27.12.2018.
13:42
Duško Marušić/PIXSELL
VOYO logo

Iako su prije tri mjeseca hrvatski i slovenski ribari dogovorili novi kurs ribarenja na 240 stupnjeva u Piranskom zaljevu, slovenski ribari ne pridržavaju se dogovora. 

Naime, u proteklih mjesec dana počeli su se događati incidenti kojima je u posljednih 10 dana frekvencija sve veća i veća. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ezio Kocijančić je prvi bio žrtva većih slovenskih provokacija kada mu je brod Neverin iz Pirana oštetio četiri mreže, a 12 mreža povukao za sobom. Vlasnik ribarskog broda obećao je nestale mreže vratiti, ali do danas se to nije obistinilo.

Jutros je promjenom utvrđenog kursa ribarski brod Jez, također iz Pirana, tako uništio dvadesetak ribarskih mreža savudrijskom ribaru Marku Fusiću nanijevši mu materijalnu štetu od oko 500 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako doznaje Glas Istre, još dva ribara, Daniele Kolec i Claudio Coslovich su na uzgajalištu pedoća u zaljevu imali incident sa slovenskim sportskim ribičem, nakon kojeg je slovenska pomorska policija poslala Kolecu novčanu kaznu. 

Sve situacije zabilježene su kamerama hrvatske policije, a danas bi se trebao održati hitan sastanak s načelnikom sektora za granicu istarske Policijske uprave Lorisom Kozlevcem. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo