Kritičari sve glasniji / Obračun u HDZ-u ne jenjava: 'Demokratska organizacija ne smije biti zarobljenik volje i ega jedne osobe'

U otvorenim obračunima u HDZ-u Kolinda Grabar Kitarović ostaje po strani

2.6.2019.
8:00
VOYO logo

Obračun u HDZ-u se nastavlja. Davoru Ivi Stieru i Miri Kovaču, koji Andreju Plenkoviću zamjeraju slab rezultat stranke na europskim izborima, odgovorio je ministar gospodarstva Darko Horvat

Poručio im je da kritičari koji provociraju preko medija - nemaju političkog iskustva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ne otkriva na čijoj je strani, ne spominje ni službenu kandidaturu, a do izbora je ostalo pola godine.

U otvorenim obračunima u HDZ-u Kolinda Grabar Kitarović ostaje po strani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je pitanje za samu stranku, o bilo kojoj stranci je riječ, i u to se ne mogu i ne smijem uplitati", izjavila je predsjednica.

Na pitanje očekuje li potporu HDZ-a na sljedećim predsjedničkim izborima, diplomatski odgovara: "Sve u svoje vrijeme." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udarac manje za šefa HDZ-a. Ni tjedan dana od izbora. Pretrpio je Brkićevu kritiku u središnjici, što je dovelo do otvorenog rata. Da HDZ vidi drukčiji od onog Plenkovićevog jasno je rekao i Davor Ivo Stier.

"Puno je tradicionalnih birača HDZ izašlo na birače, ali nije zaokružilo HDZ. No što je sada potrebno je ujediniti stranku i ujediniti biračko tijelo. Ja ću na tome raditi i ja ću to i napraviti", ustvrdio je Stier.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković se već izjasnio kako ne osjeća odgovornost

Miro Kovač za RTL-a tvrdi da je on trebao biti na listi, a čak hvali i šefa oporbe Bernardića

"Jedna demokratska organizacija ne smije biti zarobljenik volje i ega jedne osobe", izjavio je, a na pitanje je li to slučaj s Plenkovićem, izbjegao je direktan odgovor:" Ja sam rekao da se to ne smije dogoditi, to vrijedi za svaku stranku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međusobna prepucavanja za ministra Horvata su previše. 

"Rrazgovarati na ovakav način preko medija mislim da politički nije mudro. Ali spram onih političara koji provociraju i izazivaju reakcije mislim da je u ovom trenutku više neiskustvo nego političko iskustvo", mišljenja je Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ će tvrdi Horvat, iza zatvorenih vrata analizirati pogreške, ako ih ima.

No, Plenković se već izjasnio kako ne osjeća odgovornost: "Da vidim odgovornost u nečemu u čemu smo bolji od svih drugih?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slabom pobjedom HDZ je tako u tjedan dana prošao od stranke od koje se očekivao trijumf na izborima zbog vjerne biračke baze, do crnog labuda, čije se posljedice još čekaju. 

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo