poziv upomoć / Očajnički vapaj s Korčule Vladi: 'Vijesti uljepšavaju situaciju, pomozite nam!'

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

'Pomozite nam!, piše u objavi uz koju je stavljen hashtag #helpkorcula, koji se počeo koristiti na društvenim mrežama kako bi se podigla svijest o tome koliki je zapravo razmjer požara na Korčuli'

22.7.2015.
17:26
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Na službenoj Facebook stranici Vlade osvanula je objava Nadice Stanojević iz Korčule koja nije mogla ostati zanemarena te je izazvala veliku pažnju. Prenosimo je u cijelosti:

"Javljam se iz Smokvice na otoku Korčuli! Gore požari u tri općine i otok stalno ostaje bez struje, požari su preveliki, šire se velikom brzinom i dosta cesta je zatvoreno. Ne rade nam telefoni ni internet (osim mobilnog). Poslali su samo dva kanadera koji nisu dovoljni ni samo za jedno mjesto, a gori ih više od pet. Mještani pokušavaju obraniti svoje kuće, jer je premalo profesionalaca došlo u pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijesti uljepšavaju situaciju, a mi svako malo čujemo za novi iznenadni požar koji je buknuo bez razloga. Trudili smo se čuvati masline i lozu koje nas hrane, a sada se brinemo da sljedeće što ćemo čuvati su naše žive glave. Pomozite nam!, piše u objavi uz koju je stavljen hashtag #helpkorcula, koji se počeo koristiti na društvenim mrežama kako bi se podigla svijest o tome koliki je zapravo razmjer požara na Korčuli. 

"Pozdrav Nadice. Jesi li već zvala 112? Sigurni smo da su vatrogasci na terenu svjesni situacije. Požare na Korčuli i Pelješcu danas gasi 6 protupožarnih aviona i helikoptera, koji se izmjenjuju ovisno o situaciji. Na terenu je oko 150 vatrogasaca s 30 vozila i sigurni smo da će dobiti pojačanje ako situacija to zahtijeva. Molimo te da nazoveš 112 ako imaš informacije koje će biti korisne vatrogascima. Čujemo se, slobodno se javi i nama ako budeš trebala neke informacije. Lijepi pozdrav", odgovorili su iz Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo