mučne saborske rasprave / Od međusobnog vrijeđanja do bizarnih ispada: Trebaju li ovi zastupnici predstavljati narod?

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Odlučili smo izdvojiti nekolicinu zastupnika koji svojim ponašanjem zaista 'plijene' pažnju u Saboru

30.11.2018.
20:35
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

U hrvatskom Saboru jučer se vodila žestoka rasprava o Zakonu o udomiteljstvu, koji je izazvao prijepor između HDZ-a i HNS-a, partnera vladajuće većine. Tijekom te rasprave još je jednom do izražaja došlo neprimjereno ponašanje pojedinih zastupnika, zbog čega je na površinu ponovno isplivalo pitanje o tome predstavljaju li nas pravi ljudi u Saboru. Stoga smo odlučili izdvojiti nekolicinu zastupnika koji svojim ponašanjem zaista "plijene" pažnju, no ne baš na pozitivan način.

1. Stevo Culej

HDZ-ovac Stevo Culej jučer je nakon izlaganja Gorana Beusa Richembergha upitao zastupnika stranke GLAS "bi li dijete dao na udomljavanje normalnom paru: muškarcu i ženi ili dvojici s gay pridea, gole guze, koji mlataraju i mačuju se pred djecom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15 dana ranije Zekanović se u Saboru sukobio i s Nikolom Grmojom nakon žustrog aktualnog prijepodneva. Sve je počelo Grmojinom prijavom Mire Kovača zbog povrede poslovnika, što je razljutilo Zekanovića, pa je njihova svađa do koje je došlo bila praktički na rubu fizičkog sukoba.

3. Željko Glasnović

O zastupniku Nezavisnih za Hrvatsku Željku Glasnoviću nije potrebno trošiti puno riječi. Njegovi pomalo bizarni istupi u Saboru u kojima proziva "kriptokomuniste" i "jugozomboide" ostaju upečatljivi, a svakako bi vrijedilo izdvojiti onaj kada je za saborsku govornicu došao s tangama i štiklama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Miro Bulj

Zastupnik MOST-a mogao bi ostati upamćen po svojim burnim reakcijama u sabornici te ponajviše po svađama s predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem. Tako je jednom prilikom nakon komentara koji mu je uputio Jandroković izletio iz sabornice, a možda najupečatljiviji njegov istup bio je kada je iz takta izbacio bivšu potpredsjednicu vlade Martinu Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo