reakcije / Od uhićenja i pretresa do privođenja pred USKOK: Akciju cijeli dan prate i političke reakcije. Evo što kažu kolege i politički protivnici

SDP-ovci koji su grlili uplakanog kolegu iznenađeni - ali ne samo njegovim manevrom, već i tajmingom uhićenja njihova saborskog zastupnika.

10.9.2021.
18:40
VOYO logo

Od uhićenja i pretresa do privođenja pred USKOK - akciju cijeli dan prate i političke reakcije. SDP-ovci koji su grlili uplakanog kolegu iznenađeni - ali ne samo njegovim manevrom, već i tajmingom uhićenja njihova saborskog zastupnika. 

Zastupnik Stjepan Kovač koji SDP-ove boje u Saboru brani proteklih 5 godina očekivano je ekspresno ostao bez saborskog imuniteta. Pa dok HDZ-ov predsjednik Sabora kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ostao sam neugodno iznenađen uopće informacijom o uhićenju, ne samo njega nego i još nekih dužnosnika iz tog djela Hrvatske. Tako da neka oni koji su za to zaduženi rade svoj posao, a Hrvatski sabor će sa svoje strane učiniti ono što sukladno zakonu mora". rekao je Gordan Jandroković (HDZ), predsjednik Hrvatskog sabora.

Image
akcija /

VIDEO Policija ušla u dom Stjepana Kovača! Posavec na ispitivanju u Uskoku u petak, Kovač u subotu

Image
akcija /

VIDEO Policija ušla u dom Stjepana Kovača! Posavec na ispitivanju u Uskoku u petak, Kovač u subotu

Iznenađen je i predsjednik SDP-a Peđa Grbin koji je uoči drugog kruga lokalnih izbora u svibnju hvalio kolegu i osudio prijetnje koje je, sumnja USKOK, inscenirao sam Kovač. tada je Grbin rekao: "Naš kandidat za gradonačelnika Čakovca dobio je prijetnje smrću, i to ne samo za sebe nego su dirnuli u nešto najsvetije, a to je obitelj".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grbin pred kamere danas ne želi, a potpredsjednica stranke Biljana Borzan koja je SDP-ova zastupnika i bivšeg gradonačelnika Čakovca na istoj presici tješila sada kaže: "Potpuno neočekivano i iznenada on je počeo govoriti o prijetnjama, o svojoj obitelji, izgledao je iskreno potresen i zabrinut i rasplakao se. Peđa Grbin i ja smo u tom trenutku izreagirali ljudski zagrljajem i stiskom ruke. Koliko je iznenađena hrvatska javnost toliko smo i mi i želim da se što prije ova situacija rasvijetli".

Ostali stranački kolege uglavnom sumnjaju u tajming istrage. Predsjednik Saborskog Kluba na Facebooku podsjeća da slučaj župana Posavca nema nikakve veze s njihovim zastupnikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavljivanje zahtjeva za skidanje imuniteta, a bez konkretnog opisa o čemu se točno radi i spominjanje djela "trgovine utjecajem" trebalo bi poslužiti za dodatno garniranje korupcijske priče u kojoj eto sudjeluje i jedan član SDP-a. Kolega Kovač, ako se dokaže da je kriv, odgovarat će i bit će kažnjen. Za nekakve lažne SMS-ove. O tome se ovdje radi.

I iz MOST-a sumnjaju u tajming podsjećajući na aktualnu aferu u kojoj se našao HDZ-ov gradonačelnik Kutine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dva potpuno nepovezana slučaja da se isti dan događaju što uhićenje, što zahtjev za skidanjem imuniteta kao da se događa nekakva velika antikorupcijska akcija BLIC Meni je zanimljivo da je ovih dana trajala jedna afera u kojoj bi HDZ percepcijski mogao nastradati, to je ova afera u Kutini", rekao je Nikola Grmoja.

No na put borbe protiv korupcije, poručuju zastupnici MOŽEMO!, tajmingom se ne treba opterećivati:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"OK, to je istraga, hajdemo vidjeti što će se dogoditi, ali pustimo ih da rade a ne automatski na neki način relativizirati te procese ili odmah stati u obranu nekog samo zato što je naš", rekla je Sandra Benčić (MOŽEMO!).

Kovača je, na putu prema trećem mandatu na čelu Čakovca zaustavila upravo kandidatkinja liste Matije Posavca, a sada protiv oboje, iako za različite slučajeve, kreće istraga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo