Žele veće plaće / Odustali od štrajka: Prosvjetari se sastali s vladom, dijalog se nastavlja

Čelnici sindikata potvrdili su da će Vlada na sastanku, koji bi se trebao održati za desetak dana, 16., 17. ili 18. rujna

5.9.2019.
15:45
VOYO logo

Čelnik sindikata srednjih škola Branimir Mihalinec nakon sastanka s predsjednikom Vlade i resornim ministrima rekao je da zasad neće najavljivati štrajk nastavnika i učitelja, te da su prihvatili dijalog s Vladom oko njihovih zahtjeva za većim plaćama u odgoju i obrazovanju.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prosvjeda koji je na Markovom trgu okupio 1500 učitelja i nastavnika u zahtjevu za 6-postotnim povećanjem koeficijenata plaće, Mihalinec se zajedno s čelnicom Sindikata hrvatskim učitelja (SHU) Sanjom Šprem sastao s Plenkovićem i resornim ministrima. 

"Zaključak sastanka je da će se nastaviti dijalog. Sve naše prijedloge proučit će radne skupine u ministarstvima i doći do konkretnih rješenja", izjavio je Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema štrajka

Šprem je izjavila da su ovime sindikati dali priliku i premijeru i Vladi  da krenu u izračune i zaključno pokažu koliko je važno obrazovanje u Hrvatskoj.

Čelnici sindikata potvrdili su da će Vlada na sastanku, koji bi se trebao održati za desetak dana, 16., 17. ili 18. rujna, iznijeti svoj konačan stav o njihovim zahtjevima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mihalinec je objasnio da to znači da 9. rujna, na prvi dan škole, neće biti najave štrajka. 

"U trenutku kada smo prihvatili takve razgovore i sastanke, donijeli smo zaključak da nema potrebe najavljivati štrajk", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No dodao je da je ta odluka vrijedi samo do sljedećeg susreta s premijerom, te da će u štrajk ići ukoliko sindikati budu nezadovoljni njegovim rezultatom. 

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo