tjedna prognoza željke pogačić / Opasnost nije prošla! Stižu nove oluje i obilna kiša, bit će poprilično svježe

Neće to biti kratak pljusak nego i ozbiljnija kiša koja bi mogla potrajati do ranih jutarnjih sati

8.7.2019.
13:55
VOYO logo

Nakon iznadprosječno toplog prvog tjedna srpnja, u ovom tjednu nas čekaju umjerenije temperature - nakratko i do 4°C ispod prosjeka za ovaj dio godine, a ovakvo, ugodnije ljeto potrajat će najmanje desetak dana. U tom periodu noću ćete se vjerojatno poželjeti i ozbiljnije pokriti, i to ne samo u Gorskom kotaru.

Image
Foto: Vijesti.hr

KOPNO

Ako današnju večer planirate provesti na otvorenome, osobito u središnjoj Hrvatskoj, preporučujem da stavite kišobran u torbu ili planirate raniji povratak kući. U suprotnome, mogli biste pokisnuti pri povratku svojim domovima. Neće to biti kratak pljusak nego i ozbiljnija kiša koja bi mogla potrajati do ranih jutarnjih sati. U Slavoniju će pljuskovi stići, čini se, bliže ponoći. Naravno, razmislite i o odjeći te obući, bit će prilično svježe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prilično svježeg, mjestimice maglovitog i oblačnijeg jutra, drugi dio utorka će u sjevernijim predjelima, Istri i Gorskom kotaru biti sunčaniji. Veća vjerojatnost za pljuskove je u Lici te unutrašnjosti Dalmacije. Puhat će i dalje slab sjeverac, a temperatura će porasti do 25°C. Srijeda će biti najoblačnija, najkišovitija i najhladnija u ovome tjednu, a samo bi u Međimurju i Zagorju, Prigorju i Podravini oborine mogle izostati. U četvrtak će se posvuda razvedriti pa bi se rano ujutro temperatura mogla spustiti na svega 12 do 14°C, a u Gorskom kotaru i ispod 10°C. Čini se da će to biti ujedno i najstabilniji dan ovoga tjedna, jer se već u petak poslijepodne naziru nove nestabilnosti.

Image
Foto: Vijesti.hr

MORE

I noćas i sutra na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana možete računati na rijetke i povremene oluje. Ubrzo nakon pljuskova ponovno će sjati sunce pa će se temperaturu popeti do oko 28°C, na otocima i koji stupanj više. Konkretnija i obilnija kiša duž cijele obale izgledna je u utorak poslijepodne i prvom dijelu srijede. Na zadarskom području i srednjodalmatinskim otocima bi se ukupno moglo skupiti više od 30 litara po četvornome metru, što odgovara prosječnoj ukupnoj srpanjskoj količini. Svakako budite na oprezu jer su moguće i mjestimične nevere. Najopasnije je tada se naći na otvorenome moru. Uz to, u utorak navečer zapuhat će jaka bura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu će puhati duž cijele obale, a oko Senja i Splita bi udari mogli premašivati 110km/h što će dobro izmiješati more. Nakon 33 uzastopne tropske noći, u Dalmaciji će se napokon lakše spavati na ugodnih 17 do 19°C. U četvrtak posvuda mirno, sunčano i toplije. No, ne zadugo jer već u petak raste vjerojatnost za pljuskove na sjevernom Jadranu, u subotu i u Dalmaciji.

Image
Foto: Vijesti.hr

O svemu tome čut ćete u našim televizijskim emisijama, pročitati na Facebooku, a sve novosti možete pratiti i na friško otvorenom Instagram profilu https://www.instagram.com/rtl.vrijeme/.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo