Bitka za Zagreb / Oporba poraz Grabar-Kitarović pripisuje Bandiću: 'To je vrlo jasna poruka naših Zagrepčana'

Velik poraz Kolinde Grabar-Kitarović u gradu Zagrebu oporba pripisuje šefu HDZ-ovih saborskih partnera, zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću

8.1.2020.
21:07
VOYO logo

Porazom Kolinde Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima HDZ je izgubio jednu od najvažnijih poluga vlasti. Na Markovu trgu ministri kažu da novi predsjednik neće destabilizirati Vladu.

Ipak, oporba tvrdi da je jedan od razloga poraza upravo jedan od Plenkovićevih koalicijskih partnera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi postizborni sastanak ministara na užem kabinetu Vlade prošao je u ozračju kao da poraza na predsjedničkim izborima nije ni bilo. Dolazak na Pantovčak političkog oponenta članove Plenkovićeva tima ne brine.

"Neće. Zašto bi utjecao? Sigurno nije pozitivno što se tiče HDZ-a i nas u cjelini, očekivali smo pobjedu naše kandidatkinje, ali Vlada nastavlja svoj posao", rekao je ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne treba utjecat na rad Vlade, za to nema nikakvog razloga. Mi nastavljamo dalje, već preksutra imamo ovdje cijeli kolegij Europske komisije, bitne sastanke, predsjedanje je krenulo", izjavio je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

No, poraz na izborima mogao bi poremetiti ionako krhke odnose među koalicijskim partnerima. Iako ministrica jedinog partnera u Vladi, HNS-a, poziva na pogled u budućnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radi se o tome da je izbor završen, narod je svoje rekao, a na nama je sada da otvorimo komunikaciju i da razmišljamo gdje će Hrvatska biti 2030.", poručila je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Velik poraz Kolinde Grabar-Kitarović u gradu Zagrebu oporba pripisuje šefu HDZ-ovih saborskih partnera, zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je vrlo jasna poruka gradonačelniku Bandiću, ali to osjećam ja, to osjećate i vi, to osjećaju naši Zagrepčani i Zagrepčanke", izjavio je Godran Maras, predsjednik zagrebačkog SDP-a.

Ministri još ne žele potvrditi tu teoriju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali da je Bandićevo vrijeme prošlo, dao je naslutiti potpredsjednik stranke Darko Horvat kada je rekao da bi možda zagrebačkog gradonačelnika trebao zamijeniti netko mlađi. Bandić mu je jučer poručio da pomete pred svojim pragom.

"Sve sam rekao, stojim kod toga", rekao je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istog trenutka kad sam postao ministar gospodarstva i uhvatio se u koštac sa svime što je trebalo mesti i pomesti, započeo sam s takvim procesom", rekao je potpredsjednik HDZ-a Darko Horvat i dodao da će se na lokalnim izborima građani grada Zagreba imati priliku izjasniti žele li nekog mlađeg na poziciji gradonačelnika te ima li još uvije mjesta za Milana Bandića u Zagrebu.

Na lokalnim izborima će Zagrepčani birati čovjeka na čelu grada. Koalicijski partneri ipak ovisi o preferencijama HDZ-a koji je Bandića primio u svoj saborski tim, gdje u turbulentnim odnosima egzistiraju gotovo cijeli mandat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo