ni riječi o regionalizaciji / Orepić pojasnio reorganizaciju: 'Smanjit ćemo broj onih koji upravljaju, a povećati broj onih koji rade'

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić obrazložio je reorganizaciju MUP-a racionalizacijom

14.4.2016.
19:06
VOYO logo

Ponovno nesporazum na relaciji HDZ-a i MOST-a i opet je u središtu ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić. On je najavio da namjerava nastaviti SDP-ov plan preustroja policijskih uprava tako da ih umjesto 20, ubuduće bude pet. Novi policijski teritorijalni ustroj, osim što bi trebao biti učinkovitiji, ne iziskuje nove troškove i ne predviđa novo zapošljavanje. Međutim,, iz HDZ-a poručuju da je takav plan neizvediv. 

Stoga smo upitali ministra što je cilj ove reforme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Do mene nije došlo da se vrh HDZ-a ne slaže s mojim reformama. Međutim, temeljem zaključaka struke, snimanjem stanja na terenu i potreba na terenu krenuli smo u reorganizaciju MUP-a. Ova naša odluka je kontinuitet cijelog niza zaključaka prethodnih vlada", odgovorio je Vlaho Orepić za RTL Danas.

Ministar unutarnjih poslova osvrnuo se i na nedavnu pljačku kriminalističke policije u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo što se dogodilo, ukazalo je na potrebu za ovakvom reorganizacijom. No, to se uvijek može dogoditi. Gdje su živi ljudi, tu su i živi problemi. Zaključak je da se krene u reorganizaciju koja će kao rezultat dati puno funkcionalnije Ministarstvo unutrarnjih poslova. Naglašavam, ovo je posljedice stručnog promišljanja cijelog sustava i ovo rade ljudi iz sustava. Nikakve regionalizacije nema. Funkcije MUP-a vezane uz građane i lokalnu samoupravu ostaju na svom mjestu. Radi se o racionalizaciji - smanjit ćemo broj onih koji zapovijedaju i upravljaju, a povećati broj onih koji rade".

Orepić je naglasio kako odnos HDZ-a i Mosta ne bi nazvao krhkim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je novo demokratsko iskustvo. To je dinamika razgovora. Sukob razmišljanja ne mora značiti i sukob pozicija", izjavio je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo