NOVA OPORBA / Orešković: 'Svaki dan će se strah uvlačiti u kosti HDZ-ovaca'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Sada imamo pozornicu i na nama je da pokažemo hrabrost, dosljednost, konstruktivnost, istaknula je

27.7.2020.
10:00
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković omalovažava instituciju parlamenta, upozorila je Dalija Orešković: ''Nadam se da će da će nova oporba ipak pronaći način kako stati na kraj ovom urušavanju parlamenta''.

Image
Dvostruki standardi /

Domovinski pokret traži trenutno razrješenje Krunoslava Capaka: 'Svi moraju biti jednaki pred zakonom'

Image
Dvostruki standardi /

Domovinski pokret traži trenutno razrješenje Krunoslava Capaka: 'Svi moraju biti jednaki pred zakonom'

''Plenković samo govori, iza njegovih je riječi jedna velika praznina. Izravno sam ga upitala hoće li u raspravu uputiti strategiju borbe protiv korupcije, koju sam pripremila i predala u Saboru još u studenom prošle godine. Razrađeni prijedlozi iz te strategije bitno mogu promijeniti sustav za borbu protiv korupcije, uspostaviti učinkovit nadzor vlasti i, što je najvažnije, pojačati institucionalne kapacitete Hrvatske. O tome u programu Vlade nema ništa'', kazala je Orešković u razgovoru za Novi list

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ovaj su se put u Sabor ipak probile neke nove snage. Sada imamo pozornicu i na nama je da pokažemo hrabrost, dosljednost, konstruktivnost, pa ćemo možda već na idućim izborima dobiti veću podršku građana. Mislim da će se svaki dan strah uvlačiti u kosti vladajućih, bez obzira na to što imaju 76 zastupnika i možda još nekoga tko je to u četvrtak prešutio'', smatra Orešković.

''U prethodnim sazivima su zastupnici svojim ponašanjem, zajedno s korupcijom na svim razinama vlasti, ljudima ogadili politiku. Zalažem se za stvaranje kulture dijaloga na način da se mogu jako ne slagati s pojedinim zastupnicima i zastupnicama, ali da ih poštujem kao osobe. Bio bi to značajan iskorak u radu Sabora. Zanimljivih je bilo detalja, Karolina Vidović Krišto jedina nam je čestitala što smo nas tri formirale ženski Klub. S Marijom Selak Raspudić imala sam vrlo oštra predizborna sučeljavanja, ali se javila kada je Gordan Jandroković imao nekakav komentar o mom izgledu'', izdvojila je Orešković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče Darija Zurovca, kazala je da to što on sada nije s njima ''nije tragedija, možda će jednom opet biti. Programi su nam vrlo slični i ostat ćemo prirodni saveznici i zastupati liberalne politike''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo