nove pruge, tramvaji i autobusi / Osijeku se sprema preporod: grad dobio 100 milijuna eura za javni prijevoz 21. stoljeća

Grad kakav znate zaboravite, jer mu se sprema novo ruho vrijedno 100 miljuna eura

2.10.2016.
19:07
VOYO logo

Vijest da je Osijek dobio 100 milijuna eura europskog novca za nove pruge i tramvaje Osječani su dočekali s oduševljenjem.

U prvoj fazi modernizacije i razvoja javnog gradskog prijevoza popravit će se dotrajali kilometri pruge, zemljano-šljunčanu podlogu zamijenit će kockice. Izradit će se i nova kontaktna mreža s tri trafostanice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Druga faza slijedi: to je nova remiza, daljnje eventualno proširenje tramvajske mreže, uvođenje eventualno novih linija", izjavio je Mario Šapina, direktor Gradskog prijevoza putnika Osijek (GPP).

Deset milijuna putnika vozilo se lani po Osijeku u autobusima i tramvajima. Da bi vožnja bila što ugodnija, putnici u vozilima slušaju radio, imaju Wi-Fi, a uskoro će se uvesti i videonadzor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plan je u idućoj godini da osječkim cestama voze niskopodni autobusi, a za dvije godine i niskopodni tramvaji. Tramvajem bi se išlo do Centralnog groblja, Josipovca i od Bikare do Zelenoga polja. 

Gradonačelnik Ivan Vrkić tvrdi, sve će se to ostvariti jer je dio prometnog masterplana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taj plan predviđa bolju integraciju u prometu u samom gradu, a i uz svoju okolicu. Jako je važno da integrirano napravimo spojeve, da se Osijek bolje poveže sa svojim zaleđem i sa svima onima koji su orijentirani na grad Osijek, bilo uz redoviti posao ili kroz posjete gradu Osijeku", rekao je Vrkić. 

I sve će biti plaćeno europskim novcem, bespovratno je 85 posto investicije s kojom će se podići kvaliteta, sigurnost, pouzdanost i točnost javnog prijevoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo