OSVRNUO SE NA SVOJU 'VLADAVINU' / Ostojić o novom nasljedniku: 'Svakako je bolje rješenje od probnih balona koji su se puštali'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Ranko Ostojić iznio je nove podatke o migrantskoj krizi te prokomentirao novog nasljednika na mjestu ministra unutarnjih poslova. Naglasio je da kao ministar nikad nije uskraćivao odgovore, a od sljedećeg očekuje da će nastaviti isto

21.1.2016.
14:43
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

U četvrtak je do 9 sati u Hrvatsku ušlo 916 migranata, a od početka migracijske krize 600. 669, izvijestilo je Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP).

Od ponoći do 9 sati u Hrvatsku je ušlo je 916 migranata, a u prihvatnom centru u Slavonskom Brodu bilo je 17 osoba, navodi MUP koji i dalje očekuje velik pritisak izbjegličkog vala iz  Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska policija odrađuje svoj posao i potpuno kontrolira ulaz u Hrvatsku. Ovo ide onima koji govore da je terorist iz Pariza. Da je prošao, bio bi zaustavljen u Grčkoj, i u Hrvatskoj i Austriji Ranko Ostojić

Sve zemlje na tzv. balkanskoj ruti od srijede su počele ili najavile stroži granični režim za migrante.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić potvrdio je da je brojka prešla 600 tisuća te da je na briselskom sastanku dogovoreno da nema jednostranih poteza.

"22.9. sam vrlo precizno rekao da sve ovisi o Njemačkoj i da nećemo dopustiti da Hrvatska bude hotspot, da kriza treba bit riješena na vanjskoj granici EU, između Grčke i Turske. Neki kao da otkrivaju toplu vodu pa gospodin Karamarko i Kovač ponavljaju moje riječi. Slovenija traži profiliranje osoba, ne samo da ne dolaze iz zemalja koje nisu zahvaćena ratom, nego traže i dodatno da dolaze iz zemlje u kojoj nisu zatražili azil, Austrija je prouzročila domino efekt", prokomentirao je Ostojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je da, bez obzira na austrijske promjene, nema promjena u našem postupanju.

"Hrvatska policija odrađuje svoj posao i potpuno kontrolira ulaz u Hrvatsku. Makedoniji smo poslali tehničku potporu, koordiniramo se s njima koliko ulazi. Ovo ide onima koji govore da je terorist iz Pariza. Da je prošao, bio bi zaustavljen u Grčkoj, i u Hrvatskoj i Austriji", naglasio je Ostojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dolaskom novog ministra unutarnjih poslova, Vlahe Orepića, slijedi i dio primopredaje upravljanja izbjegličkom krizom.

Od onih koji dolaze poslije, želim da budu još bolji. Mogu im obećati da im neću zabiti nož u leđa u vrijeme krize, kao što smo mi doživjeli Ranko Ostojić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem da je dosad postavljen dobar sustav, a oni koji pričaju o žici, podsjećam da postoji i granica s BiH, a ne samo ona sa Srbijom. Štitili smo i turizam, ne bi ga bilo da nismo pravilno upravljali krizom. Što se tiče mog odlaska, ovo ministarstvo ostavljam u puno boljem stanju, zadnje 4 godine je dobilo bezuvjetnu ocjenu od revizije. Jedino neriješeno ubojstvo je ostalo ono Klice, a za to sam raspisao i nagradu, kao što je raspisana i nagrada za svastiku, a nepravomoćno su već osuđeni i organozatori zbog šlamperaja, a kamere neupotrebljive. Nadam se da će se netko potruditi da to ne budi samo one koje plaše vrane, nego na njima bude vidljivi počinitelji", osvrnuo se Ostojić na događaje u posljednje vrijeme.

Uz sve to, naglasio je da kao ministar nikad nije uskraćivao odgovore, a od sljedećeg ministra očekuje da će nastaviti isto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gdje ću ja, idem u sabor, koje će odluke biti oko toga koje ću funkcije preuzeti tamo - o tom potom. Od onih koji dolaze poslije, želim da budu još bolji. Mogu im obećati da im neću zabiti nož u leđa u vrijeme krize, kao što smo mi doživjeli", rekao je Ostojić.

Tvrdi da nije gledao obraćanje mandatara Tihomira Oreškovića u podne i dodaje da ne poznaje svoga nasljednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njegovo obraćanje, političkog kadroviranja u policiji ne smije biti, to je u skladu sa zakonom koji je donio gospodin Karamarko", rekao je Ostojić.

Prokomentirao je i svog novog nasljednika, Vlahu Orepića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatram da je Domovinski rat bio borba protiv novog fašizma. Ja sam deklarirani antifašist i nikad od tog neću odustati, ali neka se Hasanbegović srami ako to javno govori. To je udar na ustav RH Ranko Ostojić

"Što se tiče nasljednika, ne poznam ga, drago mi je da smo bili suborci, poštujem ga, tada je bilo teško, i vjerujem da je osoba koja ima ugled. Bit će bolje rješenje od svih onih koji su se okušali kao probni baloni. Ako sam svojim upozorenjima uspio da ne dođu oni, onda mi je drago. Vjerujem da će poštovati zakone RH. Sa svoje strane prenijet ću mu iskustvo koje sam stekao dosad u upravljanju migrantskom krizom", rekao je Ostojić dodavši da mu je žao što više neće upravljati migrantskom krizom te završio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još za kraj upozoravam da žica ne može zaustaviti nikog osim ako se ne donese zakon o tome da onaj, koji ju preskoči, ide u zatvor na 3 godine, a onaj koji ju dodirne, ide 4 godina u zatvor kao Mađari. A oni koji su preplivali more i propješačili - ako itko misli da ih se može zaustaviti žicom - ne može!".

Za kraj je dodao i komentar o Zlatku Hasanbegoviću, novom ministru kulture i antifašizmu kao opsjeni te Domovinskom ratu kao jedinoj pobjedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smatram da je Domovinski rat bio borba protiv novog fašizma. Ja sam deklarirani antifašist i nikad od tog neću odustati, ali neka se srami ako to javno govori. To je udar na ustav RH. Ako ne poštujete ustav, kako ste spremni tom ustavu prisegnuti", izjasnio se Ranko Ostojić.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo