NAPAD U VRAPČU / Otac djece koje je napao pas: 'Bio je u Dumovcu, pustili su ga'; Dumovec: 'Mi do jučer za Pabla nismo ni čuli'

Policija je u međuvremenu uhitila vlasnika psa iz Vrapča, no pustila ga je čak i prije nego što je s javnosti podijelila vijest o uhićenju

24.9.2022.
20:00
VOYO logo

Scene koje teško izlaze iz glave. Mlad pas, bez nadzora i dresure napao je jučer djecu u Vrapču.

Nakon što su Pabla jučer odvezli u Dumovec, policija je u postaju odvela njegova vlasnika. O tome su javnost izvijestili jutros, ali na slobodu su ga pustili - još sinoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako dugo su ga držali na policiji, a onda je došao, ja ne znam u koliko sati. Još sinoć", kazala je susjeda Dragica Radušić.

Image
pas bez nadzora /

VIDEO Vlasnik psa koji je u Zagrebu izgrizao djecu je uhićen. Tvrdio je da je pas mlad i da ne sluša

Image
pas bez nadzora /

VIDEO Vlasnik psa koji je u Zagrebu izgrizao djecu je uhićen. Tvrdio je da je pas mlad i da ne sluša

"Taj vlasnik psa je jako neodgovorna osoba i apelirao bih na sve vlasnike pasa da pripaze na svoje pse da se ovakvi incidenti u budućnosti više nikad ne ponove", kazao je Vinko Lalek, vijećnik Mjesnog odbora Gornje Vrapče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josip danas nije bio raspoložen za izjave. Susjedi nam kažu – tvrdi da mu je žao. Prema slikama iz Dumovca žao je i Pablu.

"Pas je prvi put ovdje, provjeravali smo baš danas ujutro i taj pas do jučer nije kročio u sklonište", kazao je veterinarski tehničar Tomislav Dugan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roditelji izgrižene djece jučer su u RTL-u Danas prozivali upravo Dumovec tvrdeći da je pas već bio kod njih i da su ga pustili nakon tri dana. No, to nije istina - niti Dumovec niti veterinarska inspekcija za Pabla do jučer nisu ni čuli.

"Pas je od jučer u prostorijama naše karantene i kod nas je sad krenuo taj trokratni pregled, ali ponavljam, prvi put", kazao je Dugan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon pregleda bit će odlučeno hoće li pas dalje na socijalizaciju ili uspavljivanje. Ista sudbina čeka i jednog srednjoazijskog ovčara.

"Krenulo je žustro ovih dana tako da je danas na području Savice isto prijavljen ugriz psa, provjerili smo, pas je taj nepoznatog vlasnika nije mikročipiran tako da i on je smješten u prostorije karantene", kazao je Dugan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija traga za njegovim vlasnikom, a žena koju je ugrizao pomoć je zatražila u KBC Zagreb. Doznajemo, srećom također je riječ o lakšim tjelesnim ozljedama. Nanio ih je pas koji također spada u opasne pasmine koje, prema još uvijek nepromijenjenom pravilniku, može držati tko god poželi.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo